De Stad

Docu: Oma en Chris & de rode auto

Een mantelzorgroadmovie over avonturiers in het zorgsysteem, met nagesprek.
donderdag 28 nov 2019, 20.00
do 28 nov 2019, 20.00
Workspace

Oma en Chris & de rode auto is een mantelzorgroadmovie over de 94-jarige oma en de dertigjarige neef van de filmmaker, twee avonturiers in het zorgsysteem. Beiden geloven dat niets onmogelijk is in het leven. Chris zorgt drie dagen per week voor zijn oma. Samen kijken ze graag naar de Franse speelfilm Intouchables. Zelf zijn ze ook dol op het maken van reisjes. Tegen het advies van de familie in neemt Chris zijn oma daarom mee op haar laatste reis naar Luxemburg. De film draaide mee in de Gouden Kalf Competitie van het Nederlands Film Festival. Na afloop van de film praten we na met onder andere hoofdpersonage Chris Verhoeff.

Met in dit programma onder anderen

Docu + nagesprek

Na de film gaan we o.a. in gesprek met hoofdpersonage Chris Verhoeff, Geraldine de Visser en Vera Duivenvoorden. Met inspirerende tips voor andere mantelzorgers, maar ook zeker voor zorgprofessionals.

Over de sprekers:

  • Chris Verhoeff is mantelzorger voor zijn oma. Tevens is hij hoofdpersoon in de documentaire ‘Oma en Chris & de rode auto’, over de reis naar Luxemburg die hij maakte met zijn oma.
  • Als Consulent Projecten en Trainer bij MEE Amstel en Zaan zet Geraldine de Visser zich in voor een samenleving waarin iedereen meedoet. MEE ondersteunt mensen die hierin door hun kwetsbaarheid of beperking worden belemmerd en de mensen om hen heen.
  • Hoe is het om op te groeien met een broer of zus met een vorm van autisme? Fotografe Vera Duivenvoorden, die persoonlijk ook met deze vraag geconfronteerd wordt, volgde drie jongeren op zoek naar een antwoord. In de expositie ‘Zie je mij?’ nemen de jongeren je mee in hun leefwereld en laten je zien hoe het is om samen te leven met iemand die extra zorg nodig heeft.

Trailer

donderdag 28 nov 2019, 20.00
Workspace
Deze 24 mensen waren aanwezig