Creatieve Industrie

Docu: Mijn dochter de vlogger

Een inkijkje in de wereld van jonge vloggers en hun ouders. Screening & nagesprek.
dinsdag 22 okt 2019, 20.00
di 22 okt 2019, 20.00
Grote zaal

Mijn dochter de vlogger biedt een intiem, eerlijk inkijkje in de wereld van kindvloggers en hun ouders. De documentaire volgt de gezinnen van Jaydie (3), Jaylinn (9) en Nina (13) in hun dagelijkse bezigheden. Hoe is het voor de huidige generatie kinderen om op te groeien voor het oog van de vlogcamera? En waarom zijn hedendaagse ouders zo betrokken bij de YouTube-carrière van hun kind? Na de vertoning gaat Tim den Besten in gesprek met experts en ervaringsdeskundigen over de pro’s en con’s van vloggende kinderen, YouTube als businessmodel en wat ervoor nodig is een populair kanaal te starten.

Docu: Mijn dochter de vlogger

De documentaire neemt de kijker mee achter de schermen van slijmchallenges, unboxings en sketchvideo’s die kinderen dagelijks kijken op sociale media. De ouders van deze kindvloggers zijn vaak fulltime bezig met content maken, algoritmes inschatten, fotoshoots bijwonen en hun dochters naar borrels en optredens chaufferen. 

Nagesprek met:

  • Doortje Smithuijsen (1992) is filosoof en journalist. Ze bestudeert moderne mensen: wie ze zijn en hoe ze leven. Ze schrijft reportages en interviews, onder meer voor NRC Handelsblad en Vrij Nederland. Naast de documentaire Mijn dochter de vlogger, werkt Doortje op dit moment ook aan een boek over influencers dat begin 2020 uitkomt bij de Bezige Bij.
  • Joep van Osch maakt documentaires, reclames en online films. He werkte voor o.a. VPRO, VICE and KRO-NCRV, maakte online video’s voor o.a. Dela, Vodafone en Sony en is hij medeoprichter van het internet collectief Dilemma op Dinsdag.
  • Jamie Li begon in 2016 met haar vlogs, waarin ze een kijkje gaf in haar leven als journalist, blogger en oprichter van Quarter Magazine. Drie jaar en tienduizenden volgers later vertelt Jamie over haar ervaringen met het bijhouden van een bekend kanaal. Waar moet je op letten als beginnende maker, welke keuzes maakt zij over het in beeld brengen van haar eigen kinderen en hoe zorg je ervoor dat je plezier blijft hebben met het maken van video’s?
  • Annemarie van Oosten is universitair docent en onderzoeker aan de UvA, waar ze gespecialiseerd is in de invloed die media heeft op de ontwikkeling van kinderen. Annemarie praat mee over de positieve en negatieve gevolgen van vloggen, ook op de lange termijn. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat kinderen en ouders goed worden begeleid bij het opzetten en onderhouden van een YouTube kanaal?
  • Charlotte Meindersma is jurist en oprichter van Charlotte’s Law. Ze is regelmatig op het podium te vinden en schrijft op haar blog met een scherpe humoristische blik over nieuwe wetgeving, praktische tips en ethische kwesties. Charlotte gaat met Tim in gesprek over de juridische kant van vloggen en geeft antwoord op vragen als: Hoe mag je in een vlog reclame maken en wie is eigenaar van het kanaal als je meerderjarig wordt?
  • Remas Haverkamp is eigenaar en ambassadeur van Brandambassadors, experts in creative influencer marketing en brand ambassadors campagnes. Remas praat mee over zijn ervaringen bij zijn agency. Hoe begeleid Brandambassadors minderjairge vloggers en hun ouders?
dinsdag 22 okt 2019, 20.00
Grote zaal
Deze 194 mensen waren aanwezig