Global Trends
IDFA by Night 2019 9

Docu: Los Reyes

Film over het oudste skatepark van de Chileense hoofdstad Santiago en zijn vaste bewoners.
vrijdag 12 jul, 22.00
vr 12 jul, 22.00
Plein

Los Reyes is het oudste skatepark van de Chileense hoofdstad Santiago. Maar in zijn letterlijke betekenis (‘de koningen’) slaat de titel van deze film evengoed op Chola en Football, de twee zwerfhonden die van deze open ruimte vol rondrazende skateboards en lawaaiige tieners hun thuis hebben gemaakt. De doortastende teef Chola speelt graag met de balletjes die ze her en der vindt. Ze legt ze op de rand van de ramps waarop de skaters hun kunsten vertonen, en probeert ze te vangen, net voordat ze naar beneden storten. De oudere Football kijkt ongeduldig toe en blaft net zo lang naar Chola tot zij de bal loslaat.

De tieners die hen omringen zijn kinderen uit alle lagen van de bevolking, ieder met een eigen verhaal. In voice-over horen we ze praten over hun problematische levens. Maar de fenomenale, dromerige beelden van deze bijna sprookjesachtige film zijn geheel gewijd aan het subtiele spel tussen de honden, die zich vermaken met een bal, een stok, een steen en met elkaar.

 

  • Regie: Bettina Perut, Iván Osnovikoff
  • Land: Verenigde Staten
  • Jaar: 2019
  • Duur: 78 minuten
  • Land: Spaans + Engelse ondertiteling

Van 8 t/m 12 juli is er voorafgaand aan IDFA by Night een barbecue op ons plein. We verzorgen een complete maaltijd met keuze uit vlees en vega voor €17,50 en een salade- en broodbuffet voor €12,50. Reserveren kan nu via reserveren@dezwijger.nl!

vrijdag 12 jul, 22.00
Plein
Deze 92 mensen waren aanwezig