Global Trends
IDFA x PdZ

Docu: King of the Cruise

Is het bestaan van de schatrijke Ronald Busch Reisinger echt zo fantastisch als hij vertelt aan zijn medepassagiers op een luxe cruiseschip?
Toegang vanaf € 11.50
zaterdag 30 nov, 12.30
za 30 nov, 12.30
Grote zaal

Op een luxe cruiseschip is de schatrijke Ronald Busch Reisinger een opvallende en populaire gast. Hij vertelt de meest fantastische verhalen over zijn leven aan zijn medepassagiers, die aan zijn lippen hangen maar, zo lijkt het althans, soms ook geen idee hebben wat ze van deze zwaarlijvige man moeten denken. Ronnie blijkt een Schotse baron te zijn, en daarnaast trouwens ook nog koning van een stukje land in Afrika.

De camera volgt hem tijdens zijn vakantie aan boord. Fraaie beelden van traag voorbijglijdende, enorme cruiseschepen, de eindeloze zee en de luxe verblijven, het immer voorkomende personeel en het entertainment geven een beeld van het leven aan boord van een cruiseschip, begeleid door een score die doet denken aan tv-series als The Love Boat. Achter deze façade van decadentie schuilt echter, zo wordt steeds meer duidelijk, een grote leegte. In een interview in zijn hut geeft baron Ronnie steeds meer prijs van de andere, eenzame kant van zijn bestaan.

IDFA 2019 | Trailer | King of the Cruise from idfa on Vimeo.

Credits
– 74 min
– kleur
– DCP
– Gesproken talen: Engels, Russisch, Frans, Filipijns, Noors
– Ondertiteling in: Engels

Regisseur
Sophie Dros

Production
Olivia Sophie van Leeuwen / HALAL Docs, Gijs Kerbosch / HALAL Docs, Roel Oude Nijhuis / HALAL Docs, Gijs Determeijer / HALAL Docs

Cinematography
Boas van Milligen Bielke

Editing
Erik ten Brinke

Sound
Job Wouter Michel

Toegang vanaf € 11.50
zaterdag 30 nov, 12.30
Grote zaal