Creatieve Industrie
Halal x PDZ present

GEANNULEERD: Jolene

Filmvertoning en Q&A met hoofdpersoon Jolene en maker Elza Jo.
maandag 11 jun 2018, 20.00
ma 11 jun 2018, 20.00
Grote zaal

Jolene is een vrouw die haar geld verdient met werken achter de bar in een stripclub, die voetbalhooligans haar familie noemt en die keuzes heeft gemaakt die haar nog steeds achtervolgen. Maar ze heeft een plan. Regisseur Elza Jo van Reenen stapte in een drie jaar durend avontuur met Jolene en volgde de rollercoaster van Jolene's leven op de voet. Het resultaat is een ontroerend portret van een adrenaline-junk die - ondanks alles - ervoor kiest zichzelf niet ten gronde te richten, maar haar droom te volgen.

Jolene

Alles in het leven van Jolene is heftig. Ze leeft op chaos en adrenaline, werkt ‘s nachts achter de bar in een stripclub, kreeg op haar zestiende haar eerste kind, en vier jaar later, van een andere man, haar tweede. Jolene is fervent Ajax-aanhanger, als een van de weinige vrouwen staat ze vooraan bij de F-side. Jolene is nooit bang, ze zet nooit een stap terug.

Hoewel haar honger naar adrenaline nooit gestild lijkt te kunnen worden wil ze zichzelf niet ten gronde richten. Ze besluit zich in te schrijven voor een opleiding Psychologie aan de HvA. Eenmaal ingeloot zet ze alles op alles om haar diploma te halen. Lukt het haar om zich aan te passen aan een rechtlijnig studiesysteem? En hoe ontwikkelt haar rumoerige leven zich verder?

Elza Jo

Elza Jo van Reenen is een inmiddels gevestigde fotograaf en afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van de Kunsten in Den Haag. Ze is bekend om haar leuke en eclectische fotografie en werkte voor merken zoals Swarovski, H&M, Nike, Converse, MTV en Levi’s. Haar fotografische stijl en rauwe benadering is terug te zien in Jolene, haar eerste documentairefilm. Dankzij haar baldadige, explosieve en unieke stijl weet Elza Jo eerlijke verhalen te vertellen.

Credits

  • Regie en camera: Elza Jo van Reenen
  • Muziek: Rimer London
  • Montage: Saskia Kievits
  • Duur: 58 minuten
  • Producent: HALAL & BNNVARA