De Stad
Global Trends

Docu: Ik alleen in de klas

Wat voor maatregelen moeten we nemen om stagediscriminatie tegen te gaan? In gesprek n.a.v. de docu ‘Ik alleen in de klas’.
Gratis toegang
donderdag 11 mei, 20.00
do 11 mei, 20.00
Grote zaal
Reageer
Volg dit programma via de livestream

Uit de staat van het onderwijs van 12 april 2017 blijkt dat studenten met een niet-westerse migratieachtergrond veel minder kans hebben op een stageplek of een baan. Ook blijkt dat scholen blijven samenwerken met stagebedrijven terwijl deze bedrijven bepaalde studenten discrimineren. Maar hoe gaan MBO’s en organisatie hiermee om? Wat voor maatregelen worden er genomen? Pak je bijvoorbeeld met anonieme sollicitaties ook de bron van het probleem aan? Naar aanleiding van fragmenten uit de documentaire 'Ik alleen in de klas', gaan we in gesprek met MBO’s en organisaties om speerpunten te formuleren en dit probleem structureel aan te pakken.

Docu: Ik alleen in de klas

In Ik alleen in de klas (voorheen Zwart.NL) gaat regisseur Karin Junger, witte moeder van drie zwarte kinderen, samen met haar familie de confrontatie aan met het racisme dat zij in hun dagelijks leven ervaren. Twaalf jongeren komen bij elkaar op een landgoed in Frankrijk. De groep bestaat uit de kinderen van regisseuse Karin Junger en hun vrienden. Allen zijn gekleurd en hebben een gedeeld gevoel van uitsluiting in de Nederlandse samenleving. Door gebruik te maken van re-enactment worden pijnlijke situaties opnieuw vormgegeven.

In Ik alleen in de klas laat Karin Junger zien welke impact subtiele en minder subtiele vormen van racisme hebben op het leven van jonge Nederlanders.

Crystal from De Familie Film & TV on Vimeo.

Pakhuis de Zwijger presenteert
Rethink Aleppo
5 May 2017
Lees verder
Gratis toegang
donderdag 11 mei, 20.00
Grote zaal
Reserveer
Deze 21 mensen zijn aanwezig