Global Trends

Docu: Expedition to the End of the World

Een bont allegaartje wetenschappers en kunstenaars reist naar de snel smeltende ijswereld van Groenland.
vrijdag 23 sep 2016, 20.00
vr 23 sep 2016, 20.00
Grote zaal

Een grote driemaster gevuld met verschillende kunstenaars, wetenschappers en vooral veel zin voor avontuur zet koers naar het noorden. Kapitein Jonas Bergsøe heeft samen met de geoloog Minik Rosing en de kunstenaar Per Kirkeby een bont allegaartje wetenschappers en kunstenaars uitgenodigd voor een reis naar de snel smeltende ijswereld van Groenland. Het gezelschap gaat er zich verdiepen in de oorsprong van het leven en het einde van de beschaving. De ijskappen smelten en dat zal onmiskenbaar een uitwerking hebben op de wereld zoals we die nu kennen, maar is dat een slechte zaak? Wat of wie komt er na ons?

Het wordt een epische tocht waarin de dappere reizigers geconfronteerd worden met nachtmerries over ijsberen, sites uit het stenen tijdperk en nieuwe diersoorten. ‘Expedition to the End of the World‘ is een film die drijft op nieuwsgierigheid, grote gevoelens, schitterende landschappen en een bevrijdende dosis humor en die zeker stof levert tot discussie.

Regisseur Daniel Dencik werkte voor deze film nauw samen met Janus Metz die in 2010 wereldwijd doorbrak met de documentaire ‘Armadillo‘. ‘Expedition to the End of the World’ won tal van prijzen waaronder de Juryprijs op het documentaire filmfestival DOCVILLE in 2013.

Bekijk hier de trailer en reserveer daarna meteen via de gele knop een stoel. Gratis toegang!

vrijdag 23 sep 2016, 20.00
Grote zaal
Deze 101 mensen waren aanwezig