Global Trends

Docu: Drømmeland

Filmvertoning en nagesprek met regisseur Joost van der Wiel.
Toegang vanaf € 5
donderdag 9 jan, 20.00
do 9 jan, 20.00
Studio

De 60-jarige Nils verlangt naar een onafhankelijk leven in harmonie met de natuur en neemt zijn toevlucht tot een kleine houten hut in de bergen van Noorwegen. Omringd door de ruige wildernis wordt Nils echter geconfronteerd met zijn verlangen naar menselijk contact. De behoefte om zijn isolement via zijn mobiel te delen met de buitenwereld blijkt onweerstaanbaar. De film onderzoekt het spanningsveld tussen een leven in volledige vrijheid en afzondering en de diepgaande menselijke behoefte aan contact en communicatie.

De toegangsprijs van €7,50 (of €5,00 voor jongeren onder de 18, studenten en stadspashouders) dient contant of met pin te worden betaald aan de deur.

Met in dit programma onder anderen

Drømmeland

Nederland, 2019, 73 minuten

  • Regie: Joost van der Wiel
  • Camera: Rogier Timmermans & Joost van der Wiel
  • Geluid: Bram Boers
  • Montage: Tom Denoyette & Herman P. Koerts
  • Componist: Tobias Borkert
  • Geluidsontwerp: Paul Gies
  • Producent: Wout Conijn

Drømmeland_trailer_NL from CONIJN FILM on Vimeo.

Recensies

Filmkrant
De interessante vraag die als een donderwolk boven de documentaire Drømmeland hangt, is of autonomie ook kan doorslaan.

De Volkskrant
Van der Wiels observerende stijl laat het oordeel aan de kijker: is Nils een dappere idealist of zonderlinge ijdeltuit?

Cinemagazine
‘Drømmeland’ biedt genoeg stof tot nadenken over onze kijk op menselijke contacten en de terug-naar-de-natuur-wens van velen.

DocUpdate
Van der Wiel laat die drang om te communiceren, om ondanks alles mens onder de mensen te zijn, steeds duidelijker naar de oppervlakte komen in deze sfeervolle film, waarbij de soundtrack van componist Tobias Borkert echt een wezenlijk onderdeel van het verhaal vertelt.

De maker

Joost van der Wiel (1983) volgde de Willem de Kooning Academie. Hij is werkzaam als regisseur. In 2017 maakte hij de film ‘De Hoeder’, over de 92-jarige huisarts Nico van Hasselt, die zich nog dagelijks inzet om de fouten in het zorgsysteem te veranderen. In maart dit jaar kwam van der Wiel’s eerste lange documentaire ‘Drømmeland’ uit, waarin hij observeert hoe de 60-jarige Nils zich terugtrekt in een kleine houten hut in de bergen in Noorwegen, maar daar geconfronteerd wordt met zijn behoefte aan menselijk contact.

Toegang vanaf € 5
donderdag 9 jan, 20.00
Studio
Deze 63 mensen waren aanwezig