De Stad
Global Trends

Diversiteit werkt

Hoe krijgen we de Amsterdamse werkvloeren inclusiever?
maandag 17 okt 2016, 19.30
ma 17 okt 2016, 19.30
IJ Zaal

Amsterdam is de meest multiculturele stad ter wereld, zo luidt de website van de Gemeente Amsterdam. Met 180 nationaliteiten in Amsterdam zijn we statistisch gezien erg multicultureel, maar veel bedrijven, besturen en organisaties in de stad zijn helemaal niet zo representatief als de inwoners van Amsterdam. Waarom lukt het veel bedrijven niet om de multiculturaliteit van de stad te omarmen? Wat is hieraan de onderliggende structuur? En hoe krijgen we deze structuur inclusiever?

De Amsterdamse bevolking wordt steeds internationaler en diverser. Wat voor effect heeft deze internationalisering op onze werkvloeren? En hoe bereiden we ons daarop voor? Wat vraagt het creëren en onderhouden van een inclusieve arbeidsmarkt van werkgevers, werknemers, politiek en samenleving?

Guity Mohebbi heeft jarenlange ervaring met diversiteit in bedrijven en politiek. Onlangs sprak ze zich ook uit over haar boek tijdens het programma De Nachtzoen. Op deze avond zal ze haar ervaringen delen en een beeld schetsen van de onderliggende structuren van discriminatie op de Nederlandse arbeidsmarkt. Hoe overstijgen we het wij-zij denken?

Karin Hofmeester is werkzaam als onderzoeker bij het Internationaal Instituut voor Soicale Geschiedenis. Zij zal aan de hand van een historisch voorbeeld vertellen over de Amsterdamse traditie op het gebied van diversiteit. Zo blikken we terug en vooruit op diversiteit en de arbeidsmarkt van Amsterdam. Hoe inclusief was de stad en wat voorspelt dat voor de toekomst?

Wat zijn de ontwikkelingen rondom diversiteit nu op de werkvloeren in Amsterdam? We spreken hierover Marieke Slootman, vicevoorzitter van de Commissie Diversiteit bij de UvA. Zij presenteerden op 12 oktober de volgende adviezen in het rapport Diversiteit is een werkwoord. Wat zijn hun aanbevelingen en hoe worden die gehoord?  Verder vragen we aan Flip van Eijndhoven van het recruitmentburea Michael Bailey Associates wat voor rol CV’s hebben in een sollicitatieprocedure.

Met onder andere Godfrey Lado, Cemil Yilmaz en Tanachia Ashikali gaan we in gesprek over het diversiteitsbeleid van de toekomst. Welke lessen kunnen we trekken uit het verleden en hoe gaan we om met de uitdagingen voor de toekomst?

maandag 17 okt 2016, 19.30
IJ Zaal
Deze 91 mensen waren aanwezig