Creatieve Industrie

Dit is design?

Over vermenging van kunst, ambacht en massaproductie n.a.v. het nieuwe boek van Jeroen Junte
donderdag 26 sep 2013, 20.00
do 26 sep 2013, 20.00
Grote zaal
Reageer

De ontwerper is niet langer dienaar van de industrie, maar een schepper, een kunstenaar soms zelfs. Het alledaagse gebruiksvoorwerp is zijn artistiek statement, dat zich laat plaatsen in de ‘hoge’ cultuur. Maar wat zijn tegenwoordig dan de grenzen van design? En kan dit art design zijn kunstzinnige pretenties wel waarmaken? Deze en andere vragen komen aan bod op 'Dit is design?', de zevende editie van Design Matters.

Te gast zijn Annemartine van Kesteren (curator vormgeving Museum Boijmans van Beuningen), Ida van Zijl (curator vormgeving Centraal Museum Utrecht) en Anne van der Zwaag (directeur designbeurs Object). Studio Drift geeft een bijzondere inkijk in hun werkwijze en inspiraties. Hun poëtische werk is een versmelting van natuur, technologie, kunst en design; een lamp verandert in een bloem en licht danst als een vlucht vogels. In de talentpool stellen drie jonge ontwerpers zich voor: Marcia Nolte, Jelle Mastenbroek en De Intuïtiefabriek.

Aanleiding van deze avond is de verschijning van het boek Dit is design? van designjournalist Jeroen Junte (Volkskrant). In dit boek worden twintig kunstzinnige designobjecten beschreven van zowel Nederlandse als internationale ontwerpers. Jeroen Junte schreef ook het boek Hands On: Dutch Design in de 21st Eeuw.

Onze programma's worden financieel mede mogelijk gemaakt door: