Met Big Data, slimme distributiesystemen en een oog voor efficiëntie zoeken talloze startups oplossingen om ons voedsel gezonder, duurzamer en lekkerder te maken. Is hiermee ons voedsel veilig gesteld?
Met in dit programma onder anderen
De boer van 2000 jaar geleden had één kilocalorie nodig om tien kilocalorieën aan eten te verzamelen. Bij de landbouw zoals wij die nu kennen, is het net omgedraaid: we verbruiken tien kilocalorieën aan energie om een kilocalorie aan eten te produceren.
Hoog tijd om daar iets aan te doen. Een hele generatie aan slimme startups, van Silicon Valley tot aan de Hollandse Polder, werkt hard om in 2050 negen miljard hongerige monden te kunnen voeden. Met Big Data, slimme distributiesystemen en een oog voor efficiëntie zoeken talloze startups oplossingen om ons voedsel gezonder, duurzamer en lekkerder te maken. Helpt de aanpak van deze nieuwe generatie voedselbedrijven om ons in de toekomst voldoende en goed eten te garanderen?