Global Trends
De Volkskrant & PdZ presenteren

De Voedselzaak: de eindbalans

En, hoe voeden we die 10 miljard monden dan?
maandag 14 jan 2019, 20.00
ma 14 jan 2019, 20.00
Grote zaal
Reageer
Volg dit programma via de livestream

Na één jaar onderzoek met bijna 100 reportages, interviews, dataverhalen, fotoseries, opiniestukken, podcasts en video's, maakt de Volkskrant Voedselzaak de eindbalans op. Want hoe doen we dat nou, 10 miljard monden voeden in 2050?

Wat kan je verwachten ?

Deze avond nemen we je mee langs de verschillende thema’s van een jaar De Voedselzaak. Wat viel ons op? En wat hebben we geleerd?

We trappen het programma af met degene die de keuze maakt: en dat ben jij. Want wat jij in je mandje stopt, beïnvloedt leven elders. Samen met oa criticaster en mensen uit het veld proberen we te ontdekken of er überhaupt een verstandige keuze bestaat.

Voedseljournalist Mac van Dinther gaat in gesprek met de mensen achter de voor hem meest opvallendste initiatieven op voedselgebied. Wat ligt er op ons bord in 2050?

We eindigen de avond met de dubbelrol van Nederland in Afrika, namelijk die van dominee en koopman. Zijn deze rollen te verenigen?

Tussen de gesprekken door geven datajournalist Mirjam Leunissen en hoogleraar Wim de Vries twee korte colleges over de hoofdvraag van De Voedselzaak: hoe voeden we 10 miljard monden in 2050?

Met in dit programma onder anderen

Waarom de Voedselzaak?

De komende drie decennia vinden er twee belangrijke ontwikkelingen plaats. De VN voorspellen dat de wereldbevolking gaat groeien van 7,4 miljard mensen in 2018 naar 9,8 miljard in 2050. Tegelijkertijd zullen we de komende 32 jaar de gevolgen van klimaatverandering gaan zien in de geschikte landbouwgrond en water, en dus in onze boodschappenmandjes en op onze borden.

Met deze twee voorspellingen in het achterhoofd ging de Volkskrant onder de noemer de Voedselzaak het afgelopen jaar op zoek naar een antwoord op de vraag: hoe voeden we 10 miljard monden in 2050?

maandag 14 jan 2019, 20.00
Grote zaal
Reserveer
Deze 22 mensen zijn aanwezig