De Stad

Eerste kennismaking met nieuwe college van Amsterdam

Wat zijn de plannen van de nieuwe wethouders voor de stad?
Toegang vanaf € 10
maandag 11 jun 2018, 20.00
ma 11 jun 2018, 20.00
Stadsschouwburg
Reageer
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Het vindt plaats in de Stadsschouwburg Amsterdam.

De nieuwe wethouders van Amsterdam presenteren zich aan het grote publiek tijdens een speciale editie van de jaarlijkse 'De Staat van de Stad'. Dit is de eerste keer dat de nieuwe bestuurders zich in het openbaar manifesteren sinds de formatie van het college. Aan de hand van de laatste feiten, trends en statistieken van de Gemeente Amsterdam lichten de kersverse bestuurders hun plannen met de stad toe. Ook reageren zij op statements van co-referenten zoals architect Arna Mačkić, Energie Commissaris Nederland Ruud Koornstra, Nachtburgemeester Shamiro van der Geld en Waag-directeur Marleen Stikker.

Programmering
De Staat van de Stad bevat bijdragen van het voltallige college van Amsterdam. Daarnaast zijn er bijdragen van: Gershwin Bonevacia (woordkunstenaar), Ruud Koornstra (Energie Commissaris Nederland), Mourad El Otmani (Young Amsterdam), Arna Mačkić (architect), Hans Romijn (bestuursvoorzitter AMC – VUmc), Marleen Stikker (directeur Waag), Stephen Hodes (Amsterdam in Progress), Annemarie Manger (Tata Steel), Shamiro Van Der Geld (Nachtburgemeester) en Shishani Vranckx (singer-songwriter).

De Staat van de Stad 2018 is een co-productie van de Stadsschouwburg Amsterdam, Pakhuis de Zwijger, Gemeente Amsterdam in samenwerking met de Rabobank Amsterdam, Holland Festival en NRC.

Let op: de datum van Staat van de Stad is gewijzigd. Het programma vindt niet meer plaats op 28 mei maar op maandag 11 juni (zelfde tijd en locatie).

Toegang vanaf € 10
maandag 11 jun 2018, 20.00
Stadsschouwburg