De Stad
Het Grote Lijsttrekkersdebat

De Slag om Amsterdam

De druk op de stad neemt toe. Hoe gaan we samen de stad maken?
vrijdag 16 mrt 2018, 20.00
vr 16 mrt 2018, 20.00
Grote zaal

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 maken meer partijen dan ooit kans op een zetel. Tijd dus om ze te vragen naar hun plannen voor de stad. Want de druk op de stad neemt toe. Toeristen overspoelen Amsterdam en in vrijwel elk segment is er een tekort aan woningen. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen een plek heeft in Amsterdam en blijft er nog ruimte voor het maatschappelijk initiatief? Ondertussen heeft Amsterdam hoge ambities om het gebied van duurzaamheid. Hoe zorgen we ervoor dat de stad is voorbereid op de toekomst? We dagen de lijstrekkers van elf politieke partijen uit om te vertellen hoe de stad eruit moet komen te zien. Hoe maken we samen Amsterdam?

Amsterdammers, Maak je Stad

Amsterdam leefbaar maken en houden, dat is het doel van het ontwikkeltraject ‘Amsterdammers, Maak je Stad’.  Met dit traject worden stadmakers, sociaal ondernemers en actieve burgers ondersteund bij hun initiatieven voor Amsterdam. Om de uitdagingen in onze stad aan te gaan, hebben we immers de creativiteit en denkkracht van alle Amsterdammers nodig. Nu de druk op de stad toeneemt is het lastiger om genoeg ruimte te geven aan deze beweging van maatschappelijke initiatieven. Hoe willen de partijen daar toch voor zorgen? Hoe gaan we volgens hen samen Amsterdam maken?

Amsterdammers, Maak je Stad! is een ontwikkeltraject geïnitieerd door de Gemeente Amsterdam, Pakhuis de Zwijger, Kennisland en Waag Society.

 

vrijdag 16 mrt 2018, 20.00
Grote zaal
Deze 324 mensen waren aanwezig