Denk mee over de toekomst van het Zeeburgereiland

Hoe zien we het Zeeburgereiland van de toekomst en hoe geven we dat vorm?
maandag 24 feb 2020, 20.00
ma 24 feb 2020, 20.00
Grote zaal

Het Zeeburgereiland wordt steeds verder ontwikkeld tot een nieuwe stadswijk. De komende 10 jaar wonen, werken, studeren en recreëren er meer dan 20.000 Amsterdammers. Dat vraagt om woningen en ruimte voor bedrijvigheid. Om groen en ruimte voor duurzame energie-oplossingen. Om voorzieningen, zoals sport en onderwijs, maar ook afvalverwerking en recycling. En om ruimte voor goed openbaar vervoer en oplossingen voor mobiliteit, zoals een P+R-gebouw en een tramremise.

De Sportheldenbuurt, met de grootste skatebaan van Nederland, wordt al gebouwd. De Sluisbuurt gaat rond eind dit jaar van start met de bouw van 750-800 jongeren- en studentenwoningen en een campus waar, als het klaar is, veel studenten studeren. Het concept stedenbouwkundig plan voor de Bedrijvenstrook is vrijgegeven voor inspraak. Een nieuwe vaste fietsverbinding wordt onderzocht, net als een tijdelijke pontverbinding en mogelijkheden om het OV te verbeteren.

Met alles wat er in ontwikkeling is, en de ruimte die er nog is voor nieuwe gebiedsontwikkeling, is dit een goed moment om met elkaar stil te staan bij de vraag hoe het Zeeburgereiland er over 20 jaar uit kan zien. Wat versta jij onder een stadswijk? Wanneer is een wijk wat jou betreft leefbaar? Wat vind jij goede bereikbaarheid? Hoe geven we alle nodige voorzieningen het beste een plek op het eiland? Tijdens deze avond staat de vraag centraal hoe we het Zeeburgereiland van de toekomst voor ons zien en hoe we dat kunnen en willen vormgeven. Maar ook, hoe het Zeeburgereiland van Amsterdam een nog betere en leukere stad kan maken. Daarover gaan we graag in gesprek met geïnteresseerden uit de hele stad.

Praat en denk ook mee over de toekomst van het Zeeburgereiland.

Programma

19.30 – 20.00

Inloop

20.00 – 20.30

Interview met wethouder Marieke van Doorninck

20.30 – 21.00

Presentatie door hoofd stedenbouwkundige van de gemeente Amsterdam, Mirjana Milanovic

21.00 – 22.00

Gelegenheid om in gesprek te gaan met experts over het Ruimtelijk Kader, de thema’s en de gebieden

maandag 24 feb 2020, 20.00
Grote zaal
Deze 159 mensen waren aanwezig