Denk mee: gezondere en gelukkigere Amsterdammers

Lever input voor Hacking Health Amsterdam en denk mee over concrete oplossingen voor zorg- en gezondheidsvraagstukken in Amsterdam.
donderdag 23 jan, 18.30
do 23 jan, 18.30
New Metropolis NW
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Het vindt plaats in New Metropolis Nieuw-West, onze dependance in Amsterdam Nieuw-West.

Deze bijeenkomst is een voorbereiding op Hacking Health Amsterdam, een 3-daagse hackaton in april 2020 waarin zorgprofessionals, designers, programmeurs, patiënten en bewoners met elkaar aan de slag gaan om concrete oplossingen te ontwerpen voor zorg- en gezondheidsvraagstukken in Amsterdam. Welke zorg- en gezondheidsvraagstukken spelen er in de buurten van Amsterdam? Welke concrete oplossingen zou u willen zien zodat Amsterdammers gezonder en gelukkiger kunnen leven? Tijdens deze bijeenkomst wordt uitgelegd wat Hacking Health Amsterdam precies is, gaan we in gesprek over de huidige zorg- en gezondheidsvraagstukken en kunt ook u zich aanmelden voor de hackaton in april.

18:30 - 19:00u

Inloop met soep

19:00 - 20:30u

Inspiratiesessie

Hacking Health Amsterdam

Dutch Hacking Health is een landelijke initiatief en wordt in maart en april 2020 voor de 5e keer georganiseerd. Tijdens Dutch Hacking Health zal op verschillende locaties in Nederland bij ziekenhuizen tijdens hetzelfde weekend een zorghackathon worden georganiseerd. In Amsterdam is dat van 2-4 april. Hier brengen we technologie, design, ondernemerschap, gezondheid(zorg) , patiënten en Amsterdammers samen. Deelnemers gaan aan de slag met actuele problemen en uitdagingen van patiënten en zorgprofessionals. Ook u kunt meedoen. Kijk op meer informatie op de website van Hacking Health Amsterdam. 

Succesvolle Hacking Health 2019 voor gezonde en gelukkige Amsterdammers

Van 11 t/m 13 april 2019 vond Hacking Health Amsterdam (HHA) plaats. Wat een belevenis, wat een energie! Geweldig om te zien dat zoveel betrokken mensen zich inzetten voor twee meer gezonde jaren voor alle Amsterdammers. Tweehonderd mensen met verschillende achtergronden (zoals patiënten, zorgprofessionals, designers, programmeurs en ondernemers) leveren in 2,5 dag 20 prachtige en bruikbare ideeën op om ingebrachte knelpunten in de zorg op te lossen.

HHA begon met pitches met een oproep van deelnemers om mee te denken over een voor velen herkenbaar en invoelbaar vraagstuk. Mensen vormden vervolgens teams op basis van affiniteit met het vraagstuk. Zo ontstaan teams van mensen met heel verschillende achtergronden en dat zorgt voor een brede blik op het vraagstuk. De locatie, het team van coaches, de workshops, bijvoorbeeld over Designthinking, al die teams die tegelijk in dezelfde ruimte aan het werk zijn en de lange dagen dragen allemaal bij aan het op gang komen van een ideeënstroom. De kunst is om daar de juiste uit te pikken en daar vorm aan te geven, zodat er aan het eind een prototype ligt dat daadwerkelijk bijdraagt aan het oplossen van knelpunten in zorg en welzijn.

donderdag 23 jan, 18.30
New Metropolis NW
Deze 9 mensen waren aanwezig