Global Trends

Deltaplan Waterstof

Wat betekent waterstof voor de energietransitie?
woensdag 13 feb, 20.00
wo 13 feb, 20.00
Grote zaal
Reageer

Een nieuw element dient zich aan als versneller van de energietransitie: waterstof. Het lichtste gas dat we kennen heeft alle potentieel om dé centrale plek van duurzame energiedrager in de economie van morgen in te nemen. Het kan namelijk de overtollige energie van zonnepanelen en windturbines opslaan, om zo te voorzien in een continue energiestroom voor industrie en huishoudens. Kunnen we, als Nederland straks van het aardgas af gaat, het bestaande gasnet gebruiken voor groene waterstof? Waterstofproductie biedt nieuwe kansen voor Groningen en de eerste auto's aangevoerd door waterstof rijden al rond. Wat moet er daadwerkelijk gebeuren om het potentieel van waterstof waar te maken? Is waterstof nu werkelijk de absolute weg voorwaarts of is er nood aan nuance? Wat is het potentieel van waterstof voor de energietransitie?

Wiebes ziet kansen voor waterstof in Groningen

Tijdens de internationale conferentie #Windmeetsgas in Groningen spreekt Wiebes zijn visie uit met betrekking tot waterstofproductie en het potentieel voor de heropleving van Groningen. Is na het aardgas en de diepgaande gevolgen van die productie, nu waterstof de toekomst van Groningen?

De Hesla, een Tesla op waterstof

Max Holthausen bouwde toen hij 18 jaar was een Tesla om zodat die in plaats van op elektriciteit, nu op waterstof rijdt. Hiermee maakt hij niet alleen het tanken sneller, maar vergroot ook de actieradius ongeveer driemaal! Holthausen Technologies zet in op waterstoftechnologie dat met name in mobiliteit veelbelovend is. Rijden we allemaal straks met auto’s op waterstof in plaats van elektrisch?

woensdag 13 feb, 20.00
Grote zaal
Deze 314 mensen waren aanwezig