Volg hier onze programma’s via de livestream
Morgen, 20.00Morgen, 20.00
Kleine zaal
De Circulaire Stad 36
Energie is geld
Kunnen we een geldsysteem bouwen op duurzame energie?
Meer info? Naar de programmapagina
Morgen, 19.30Morgen, 19.30
Grote zaal
Talk of the Town 89
Eeuwigdurende erfpacht
Wat houdt het nieuwe erfpachtstelsel in?
Meer info? Naar de programmapagina
toggle menu
Volg de livestream
Kijk mee via de livestream
Zaal huren? Bel 020 - 624 63 80 EN
De Stad
Gebiedsontwikkeling 22

Deeleconomie vs. stadsontwikkeling

Wat is de invloed van de deeleconomie op onze stadsontwikkeling?
Gratis toegang
donderdag 2 feb, 20.00
do 2 feb, 20.00
Grote zaal
Reageer
Volg dit programma via de livestream

De deeleconomie zorgt voor grote veranderingen in de stad. Dat leidt tot kritiek, maar ook tot nieuwe kansen om steden duurzamer, slimmer en leefbaarder te maken. Hoe kunnen we de deeleconomie slim benutten om uitdagingen op het gebied van parkeren, leegstand en sociale cohesie te lijf te gaan? Kunnen stad en de deeleconomie elkaar versterken? Tijdens deze bijeenkomst gaan we in gesprek met diverse spelers uit de deeleconomie en gaan we aan de hand van zes thema’s: wonen, werken, winkelen, vrije tijd, welzijn en mobiliteit op zoek naar de kansen voor stadsontwikkeling.

WeWork is op dit moment hard bezig om het concept van WeLive in Nederland te lanceren. WeLive is een nieuwe manier van community based living in de stad. Een interessant concept waar community and sharing samen komt met wonen en werken. Flexibiliteit is daarbij de sleutel, of dat nou voor een dag, een week, een maand of een jaar is. We praten tijdens de avond verder over de kansen van community based living op vastgoedontwikkeling. Zie hieronder een filmpje met korte uitleg van CEO Miguel McKelvey himself.

Daan Weddepohl is CEO bij Peerby en heeft met het lanceren van zijn deelplatform het delen van spullen met je buren een stuk makkelijk gemaakt. Bezit is passee, plaats een oproep en Peerby zoekt voor je rond. We gaan samen met Daan opzoek naar de kansen van deelplatforms en ‘het delen van spullen’ op vastgoedontwikkeling. Hoe kunnen met dit gegeven onze toekomstige winkels en winkelgebieden inrichten?

Pakhuis de Zwijger presenteert
Urban Stories Festival
13 - 16 March 2017
Lees verder
Gratis toegang
donderdag 2 feb, 20.00
Grote zaal
Reserveer
Deze 79 mensen zijn aanwezig