Creatieve Industrie

De ZZP’ers en de stad

Met Hugo Jan-Ruts, Nies Medema en Joris Baas.
Gratis, extern reserveren
vrijdag 11 okt
vr 11 okt
Expo

Politiek en bonden hebben gesproken, de Miljoenennota is gepresenteerd. Zit het dan dus wel goed met het inkomen, pensioen en AOV voor deze grote en immer groeiende groep freelancers en zzp'ers?

Met het ‘Pensioenakkoord’ lijkt er een probleem opgelost voor freelancers, zelfstandig professionals en zzp’ers, zeggen voorstanders. Maar met een verplichte Arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt weer een nieuw probleem georganiseerd, zeggen anderen.

Wat moeten we denken van versobering van de zelfstandigenaftrek? Hoe staat het ervoor met de werkelijkheid en het beleid voor deze groep werkers? Is de huidige arbeidsmarkt klaar voor de toekomst?

Hoofdredacteur Hugo-Jan Ruts van ZiPconomy laat zijn licht schijnen over de actuele ontwikkelingen.

En hoe staat het ervoor met zzp’ers en freelancers in de stad. Komen zij rond? Zijn er voldoende opdrachten? Wordt dat normaal betaald of is er een neerwaartse spiraal naar bodemprijzen gaande? ‘Social return’, wat is dat nou precies?

Nies Medema en Joris Baas deden in opdracht van de gemeente Amsterdam onderzoek naar de positie van zzp’ers in de stad die in financiële stress zitten. Verborgen armoede, werkende armen: het bestaat. Zij zochten ook naar oplossingen en komen er, met andere gasten, over vertellen.

Zaal open 19:00 uur, start programma 19:30 uur

Gratis, extern reserveren
vrijdag 11 okt
Expo