Creatieve Industrie

De ZZP’ers, het werkende leven en de stad

Met onder andere Nies Medema en Joris Baas.
Gratis, extern reserveren
vrijdag 11 okt
vr 11 okt
Workspace

Politiek en bonden hebben gesproken. Zit het dan dus wel goed met het inkomen, een pensioen, een verplichte AOV voor deze grote en immer groeiende groep mensen? Een avond met leerzame updates.

Met het ‘Pensioenakkoord’ lijkt er een probleem opgelost voor freelancers, zelfstandig professionals en zzp’ers, zeggen voorstanders. Maar met een verplichte Arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt weer een nieuw probleem georganiseerd, zeggen anderen.

Hoe staat het ervoor met het beleid voor deze groep werkers in Nederland? Is de huidige arbeidsmarkt klaar voor de toekomst? En hoe staat het ervoor met zzp’ers en freelancers in de stad. Komen zij rond? Zijn er voldoende opdrachten? Wordt dat normaal betaald of is er een neerwaartse spiraal naar bodemprijzen gaande? ‘Social return’, wat is dat nou precies?

Nies Medema en Joris Baas deden in opdracht van de gemeente Amsterdam onderzoek naar de positie van zzp’ers in de stad die in financiële stress zitten. Verborgen armoede, werkende armen: het bestaat. Zij zochten ook naar oplossingen en komen er, met andere gasten, over vertellen. 

Gratis, extern reserveren
vrijdag 11 okt
Workspace
Reserveer