De Stad
Week van de Eenzaamheid

De vele gezichten van Eenzaamheid

Openingsdiner met inspirerende voorbeelden en ontmoetingen.
maandag 1 okt 2018, 18.00
ma 1 okt 2018, 18.00
Grote zaal

Ruim 1 op de 3 Amsterdammers voelt zich geregeld eenzaam, waarvan 80.000 stadgenoten zelfs kampen met ernstige eenzaamheid. Eenzaamheid komt dus meer voor dan we vaak doorhebben. Het is ook een onderwerp wat moeilijk bespreekbaar is. Tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid wil Pakhuis de Zwijger hier in samenwerking met de gemeente Amsterdam en het Amsterdams Netwerk Eenzaamheid aandacht voor vragen. We gaan met elkaar in gesprek tijdens het eten en luisteren naar inspirerende mensen en initiatieven die actief bezig zijn om eenzaamheid bespreekbaar te maken.

Programma

18.00-18.30 inloop
18.30-22.00 diner

Wethouder a.i. zorg Marjolein Moorman zal de Week van de Eenzaamheid officieel met ons openen. Tijdens het diner luisteren we daarnaast naar inspirerende voorbeelden van mensen die daadwerkelijk aan de slag zijn gegaan om eenzaamheid bespreekbaar te maken en waar mogelijk te verminderen.

Zo neemt Jan Willem van der Maat van Movisie ons mee in de wegwijzer eenzaamheid van het Amsterdams Netwerk Eenzaamheid.

Jessie Verhave en Nicky Dankelman vertellen vervolgens samen met vrijwilliger Ed wat meer over De Sociale Kruidenier. Wat doen zij om eenzaamheid te verminderen en wat doet dit met de mensen die er komen? Rik Moonen is projectleider van het fotoproject ‘Mijn Amsterdam’. Christiaan de Vries, ambassadeur voor De Regenboog Groep, nam deel aan dit project en samen delen zij hun ervaringen met ons.

Stadsdeelbestuurder Amsterdam Zuid Flora Breemer vertelt ons meer over de cursus Zicht op Signalen en wat dit doet om eenzaamheid te verminderen. Ook is er een optreden van Shishani Vranckx en als afsluiter vertelt Lucas de Man ons over zijn kunstwerk OOG Amsterdam. Daarnaast is er genoeg gelegenheid om elkaar te leren kennen.

maandag 1 okt 2018, 18.00
Grote zaal
Deze 197 mensen waren aanwezig