Creatieve Industrie
De Stad

De Stijl van de Stad: Graffiti

Welk verhaal willen ze vertellen en hoe drukken ze hun stempel op de stad?
woensdag 11 nov 2015, 18.00
wo 11 nov 2015, 18.00
Workspace

Een verzameling gebouwen en een hoop straten maken nog geen stad. Mensen maken een stad. Maar hoe doen mensen dat? Zij drukken hun stempel op hun omgeving, maar hoe doen zij dat? Op welke manier maken zij de stad stads? In De Stijl van de Stad staan specifieke uitingsvormen van stedelingen centraal. Stadslicht selecteert zes stedelijke stijlen en houdt ze tegen het licht: hiphop, de fiets, graffiti, de inrichting van café's, straattaal en mode.

Snel je naam op metrostel schrijven. Zo begon moderne graffiti. Het werd een treinstel volspuiten: een Whole Car Piece. En daarna of daarmee werd Graffiti kunst. Te vinden in musea en te koop in Galeries. Aileen Middel laat het verhaal zien achter de graffiti. Want graffiti is een plaatje, maar soms veel meer. Writers vertellen hun verhaal met behulp van een spuitbus en een plat vlak. Wie zijn de writers? Welk verhaal willen ze vertellen en hoe drukken ze hun stempel op de stad?

Aileen Middel (Mick la Rock) is (graffiti-) kunstenaar. Ze is als gast-conservator betrokken bij ‘Graffiti. New York meets the Dam’, de tentoonstelling over graffiti die nog tot 24 januari 2016 te zien is in het Amsterdam Museum.

Dit programma is om 19.00 uur afgelopen.

woensdag 11 nov 2015, 18.00
Workspace
Deze 38 mensen waren aanwezig