Global Trends

De slag om ons drinkwater

Is het drinkwater een levensbehoefte of een levensmiddel?
woensdag 11 sep 2013, 20.00
wo 11 sep 2013, 20.00
Grote zaal

Nestlé stelt dat haar missie is iedereen ter wereld van schoon drinkwater te voorzien. Maar dan wel uit een flesje van Nestlé, zo lijkt het. Drinkwater: een levensbehoefte of levensmiddel?

Woensdag praten we na over De slag om ons drinkwater. Nestlé is het grootste levensmiddelenbedrijf ter wereld en ruim een eeuw geleden begonnen met het bottelen van drinkwater. Bedrijfsvoorzitter Peter Brabeck laat er geen twijfel over bestaan: toegang tot water is van cruciaal belang voor Nestlé. Dat is het ook voor mensen. De multinational zegt daarom te streven naar duurzame toegang tot water voor mens, milieu en het bedrijf. Maar hoe duurzaam is het om water in flessen te stoppen?

Nestlé vindt zijn oorsprong in Zwitserland, waar Henri Nestlé ruim een eeuw geleden begon met het bottelen van lokaal bergwater. De multinational zegt haar nederige wortels te kennen en heeft een uitgebreide corporate social responsibility strategie. Het bedrijf stelt dat het haar missie is iedereen ter wereld van schoon drinkwater te voorzien. Maar dan wel uit een flesje van een van de vele merken van Nestlé, zo lijkt het. De grote vraag is: is het drinkwater een levensbehoefte of een levensmiddel?

Naast deze vraag komen tijdens deze Meet Up ook thema’s aan bod als: effecten voor milieu en omgeving, kwaliteit van drinkwater en marketing van gebotteld water. Met o.a. Nelleke van Dorenmalen (programmadirecteur Water Technology, Wageningen UR), Tetsuro Miyazaki (KRNWTR), Meindert van den Berg (Right2water), Bert Satijn (Water Governance Centre) en Peter Weesendorp (Waternet).