De Stad

De Ringzone

De ontwikkeling van de Amstelcorridor
dinsdag 20 mei 2014, 18.00
di 20 mei 2014, 18.00
Studio

In ‘Amsterdam maakt mogelijk’, het Strategisch Plan van de gemeente, wordt gekeken naar hoe we nu en in de toekomst voldoende ruimte mogelijk blijven maken voor nieuwe Amsterdammers en bedrijven. Belangrijk hiervoor is het gebied dat tussen het centrum van Amsterdam, de Pijp en delen van Oost en West ligt en de gebieden daarbuiten. Dit tussengebied wordt ook wel de ringzone genoemd; een ijle zone die veel met leegstand kampt, waar ondertussen grote ontwikkelingen gaande zijn rondom de knooppunten.

Eén van die knooppunten is de Amstelcorridor. In dit gebied is de infrastructuur volop in ontwikkeling. Rondom de stations Amstel en Bijlmer Arena zijn partijen als NS en Prorail actief aan de slag (geweest) en de snelweg A2 is onlangs verbreed. Toch weet menig Amsterdammer niet een vanzelfsprekende fietsroute tussen Centrum en Zuidoost aan te wijzen.

In Talk of the Town gaan we met alle betrokken partijen in gesprek over de toekomst van de Amstelcorridor, zowel op korte als lange termijn. We spitsen vooral toe op Overamstel en aangrenzende gebieden. Welke ontwikkelingen zijn daar momenteel gaande? Hoe zorgen we dat deze locatie voor een betere verbinding tussen de verschillende stadsdelen zorgt? Wat staat er te gebeuren met dit gebied nu diverse transities zijn ingezet?

We praten hierover aan de hand van thema’s als infrastructuur, wonen, transformatie van leegstaande panden en groen. En we gaan op zoek naar nieuwe samenwerkingen: wat verwachten de diverse partijen van elkaar en wat kunnen ze voor elkaar en het gebied betekenen. Het gesprek vindt plaats tussen gemeente, bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden die in dit gebied actief zijn. En voor iedereen met interesse voor deze thematiek.

Met in dit programma onder anderen

dinsdag 20 mei 2014, 18.00
Studio
Deze 53 mensen waren aanwezig