De Stad

De productieve stad

Hoe kunnen we verschillende functies binnen wonen en werken met elkaar combineren? Verschillende ontwerpers presenteren hun plannen.
Gratis toegang
woensdag 18 apr 2018, 20.00
wo 18 apr 2018, 20.00
Studio

Amsterdam verdicht in hoog tempo. Juist nu is het belangrijk om niet alleen ruimte te maken voor voldoende woningen, maar om hoogwaardige woon- en werk gebieden te creëren voor een economische inclusieve en toekomstbestendige stad. Een groot aantal (inter)nationale jonge ontwerpers hebben het afgelopen jaar gestreden voor het beste ontwerp voor 5 verschillende ontwikkellocaties in Amsterdam. In de uitvraag stond het creëren van een productieve leefomgeving centraal. Hoe zorgen we voor een hoogwaardig leef- en werkmilieu in nieuw te ontwikkelen gebieden? Tijdens deze avond presenteren verschillende ontwerpers uit de wereld van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur hun plannen en gaan we in gesprek over de ontwerp principes van een productieve stad.

 

Winnend ontwerp H-Buurt

Team: Timur Shabaev (Architect), Timur Karimullin (Architect, urban planner), Sofia Koutsenko (Architect, Assoc.AIA), Masha Krasnova-Shabaeva (Artist, illustrator), Kristina Knauf, (Architect, urban planner)

Winnend ontwerp Papaverdriehoek

Team: Alessandro Macaluso (Architect/Urban designer), Andrei Deacu (Urban Designer), Carlotta Basoli (Landscape Architect), Giovanni Lavanna (Architect)

Winnend ontwerp Transformatorweg

Team: Aleksandr Zinovev (Architect), Irina Shmeleva (Architect), Konstantin Budarin (Architectural critic and analyst)

De productieve stad 

Kennis- en innovatiewerkers komen als zwermen bijen op de honing de stad in. Maar hoe zorgen we ervoor dat niet alléén dit soort werknemers kunnen werken in onze stad? Kortom, hoe houden we de stad inclusief? Ruimtelijk Econoom William Stokman vertelt ‘t.

https://www.youtube.com/watch?v=cy2YrV3Wgm8&feature=youtu.be

Gratis toegang
woensdag 18 apr 2018, 20.00
Studio
Deze 69 mensen waren aanwezig