De Stad

De Ondernemende Burger

Hoe behouden lokale initiatieven hun onafhankelijkheid?
maandag 18 mei 2015, 20.00
ma 18 mei 2015, 20.00
Grote zaal

Buurtcommunities #10 staat in het teken van onafhankelijkheid. De hoop is dat burgerinitiatieven een zelfstandige identiteit kunnen worden tussen overheid en markt. Hoe organiseren burgerintiatieven hun financiele onafhankelijkheid? En aan wie leggen ze verantwoording af, oftwel: hoe organiseren ze hun verhouding met hun achterban?

De onafhankelijkheid van de ondernemende burger is het overkoepelende thema van het boek ‘De Ondernemende Burger’ (dat hier te downloaden is) van Marcel Ham en Jelle van der Meer. Zij zijn gespreksleiders tijdens deze avond en zullen samen met u op zoek gaan naar nieuwe identiteiten met andere manieren van verantwoording. De avond organiseren we rond vier buurtcommunities die van elkaar verschillen met de gesubsidieerde instelling (overheid) als ene uiterste en de wijkonderneming (markt) als andere uiterste. We gaan het hebben over hun ervaringen en over hun toekomstbeelden. Met welke afhankelijkheden worstelen ze? Wat hebben ze nodig om onafhankelijk te zijn?

Met vertegenwoordigers van 4 buurtcommunities:
1 Walter Klein Nienhuis (wijkonderneming Bruishuis, Arnhem);
2 Levent Aykul (buurthuis ’t Middelpunt, Amersfoort)
3 Sanne van den Aakster (Buiksloterham, Amsterdam Noord)
4 Maurice Custers (Daklozenopvang, Nijmegen)

Dit programma is onderdeel van het Doe Open! Festival dat maandag 18 mei van 10:00-22:00 plaatsvindt in Pakhuis de Zwijger.

maandag 18 mei 2015, 20.00
Grote zaal
Deze 61 mensen waren aanwezig