De Stad

De nieuwe gemeente

De gemeentelijke organisatie staat op haar kop! Arjan van Gils schetst de nieuwe structuur van de gemeentelijke organisatie.
donderdag 25 sep 2014, 20.00
do 25 sep 2014, 20.00
Grote zaal

Vanuit de basisgedachte van één stad, één opgave, één loket wordt op dit moment de organisatieverandering van het gemeentelijk apparaat ingericht. De stadsdelen zijn opgeheven, bestuurscommissies worden geïnstalleerd; gemeentelijke diensten zijn omgevormd tot 'resultaat verantwoordelijke eenheden'; directeuren worden ontslagen en rve-managers juist aangesteld; veel gemeentelijk vastgoed is verlaten en campussen betrokken; zijn er 20, 22 of 27 gebieden in de stad vastgesteld? En ondertussen zijn de nieuwe wethouders zich aan het inwerken in de verschillende portefeuilles en zoeken de bestuurscommissies in de stadsdelen naar hun nieuwe rol. Het is wel een beetje veel allemaal.

En begrijpen de Amsterdamse burgers, maatschappelijke organisaties en ondernemers in stad er nog iets van? Wat zijn de perspectieven? Waar zijn we naar onderweg en hoe gaan de processen straks verlopen? Bij wie moet je nu wel of niet aankloppen met vragen of met plannen voor de stad?

Gemeente secretaris Arjan van Gils schetst bij ons in de grote zaal de nieuwe structuur van de bestuurlijke en gemeentelijke organisatie met de bijbehorende taken en verantwoordelijkheden. Hij vertelt ons allen hoe het straks allemaal in de praktijk van alledag moet gaan werken.

Klik hier voor meer informatie.