Global Trends
Theatervoorstelling

De Man in Azië

Theatraal reisverslag van Lucas de Man over ontmoetingen met vernieuwers in Azië.
Toegang vanaf € 7.50
vrijdag 21 sep, 20.00
vr 21 sep, 20.00
Grote zaal
Reageer

Zeg nou eerlijk: wat weten we nou van Azië? Laat staan dat we er wat van begrijpen, van de Aziaten. Terwijl: de 21ste eeuw is van Azië, zowel economisch als cultureel, als we de deskundigen mogen geloven. Na het succesvolle De Man door Europa, neemt Lucas De Man je in zijn nieuwe voorstelling mee op zijn reis door het Oosten, met De Man in Azië.

In deze roadtrip door Azië gaat Lucas De Man, samen met zijn reisgenote Hyunsin Kim, op zoek naar Aziatische changemakers. Het videomateriaal van de reis en de gesprekken vormen het materiaal voor een theatraal reisverslag. Lucas De Man kan als geen ander grote en complexe issues inzichtelijk en invoelbaar maken.

Vraagstukken zoals sociale cohesie, milieu en energie, sociale gelijkheid, de toekomst van werk en educatie en het samenleven in megasteden zijn niet Westers of Oosters. Om zulke gedeelde globale issues aan te pakken moeten de opkomende Europese en Aziatische generaties elkaar vinden en samenwerken aan innovatieve oplossingen.

De voorstelling ‘De Man in Azië’ is onderdeel van het project Hello Asia.

Lucas De Man
Lucas De Man (Roeselare, 1982) is regisseur bij Het Zuidelijk Toneel, artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden en presentator van Kunstuur (AvroTros).

Lucas beschikt over een indrukwekkende hoeveelheid energie die in alle richtingen stroomt: hij maakt theatervoorstellingen, beeldende kunstinstallaties, performances en projecten die buiten de disciplines treden.

Hij verwondert, verstrooit, verbaast, verwart. Het doel is te komen tot een ont-moeting: een moment van niet moeten, een moment waarin je als mens jezelf mag zijn.


concept, regie en spel
: Lucas De Man
scenografie: Pascal Leboucq
dramaturgie: Piet Menu

 

Samen met Lucas De Man en andere spraken we over het project Hello Asia in het programma Millennial Matters x Nieuwe Helden #11: Hello Asia Special

Bekijk hier het programma terug:

Toegang vanaf € 7.50
vrijdag 21 sep, 20.00
Grote zaal
Bestel kaartjes