Volg hier onze programma’s via de livestream
Maandag 23 jan, 20.00ma 23 jan, 20.00
Kleine zaal
De Circulaire Stad 36
Energie is geld
Kunnen we een geldsysteem bouwen op duurzame energie?
Meer info? Naar de programmapagina
Maandag 23 jan, 19.30ma 23 jan, 19.30
Grote zaal
Talk of the Town 89
Eeuwigdurende erfpacht
Wat houdt het nieuwe erfpachtstelsel in?
Meer info? Naar de programmapagina
toggle menu
Volg de livestream
Kijk mee via de livestream
Zaal huren? Bel 020 - 624 63 80 EN
Global Trends

De macht van de millennial

Met o.a. Tim Hofman (#BOOS), Casper Sikkema (VICE) & Des Balentien (YGB).
Gratis toegang
dinsdag 21 feb, 20.00
di 21 feb, 20.00
Grote zaal
Reageer
Volg dit programma via de livestream

Brexit. Trump. Ok, we zijn wakker. Nog drie weken tot de Nederlandse verkiezingen. Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland volgen later dit jaar. Als we de peilingen mogen geloven lijken de millennials wereldwijd een stuk progressiever dan eerdere generaties. Maar blijkbaar hebben we te weinig slagkracht om het verschil te maken. Eerlijk is eerlijk: als millennials zich net zo stemplichtig zouden voelen als hun ouders, dan zag de wereld er vandaag heel anders uit. Meer dan de helft van de millennials komt er z'n bed niet voor uit. Zijn we lui of ligt het aan het systeem? En als het aan het systeem ligt, welke rol kunnen we dan spelen?

We praten met jonge journalisten, politici, opiniemakers en jou over hoe millennials anno 2017 hun macht kunnen doen gelden:

Casper Sikkema

Van rebelse naar serieuze speler. Dat was het doel dat Casper Sikkema (1985) voor VICE voor ogen had toen hij in april 2016 aantrad als hoofdredacteur voor VICE Benelux. Niet alleen groeien in bereik, maar ook inhoudelijk. De millennial generatie is hun grootste doelgroep. ‘Als VICE de stem van een generatie wil zijn, moet dat een stem zijn die deze generatie niet in slaap sust, maar betrekt bij datgene dat belangrijk is voor die generatie’, zei hij onlangs in een interview met Het Parool. ‘Fatalisme helpt deze generatie niet vooruit.’ Ook Casper ervaart bij millennials een afstand tot instituten als de politiek, maar ook de media. Hoe kan een medium als VICE een bijdrage leveren?

Tim Hofman

Allesman Tim Hofman (1988) a.k.a. debroervanroos ken je waarschijnlijk als presentator van BNN-VARA. In januari 2017 bracht hij zijn eerste dichtbundel uit en in juni vorig jaar startte hij – op eigen initiatief – de inmiddels razend populaire online reportageserie #BOOS. Met #BOOS Polertiek gaat Tim in aanloop naar de verkiezingen met jongeren die boos zijn op een politicus, politieke partij of een wet naar de Tweede Kamer om verhaal te halen. Boos omdat je geen stagevergoeding krijgt voor je coschappen? Klaar met het feit dat je geen bloed mag doneren omdat je homoseksueel bent, zelfs al heb je al lang een vaste relatie? Of voel je je niet vertegenwoordigd of gediscrimineerd? Tim zet jonge mensen letterlijk oog in oog met een politicus, om Den Haag zich op deze manier te laten verantwoorden aan de volgende generatie.

Pakhuis de Zwijger presenteert
Urban Stories Festival
13 - 16 March 2017
Lees verder
Gratis toegang
dinsdag 21 feb, 20.00
Grote zaal
Reserveer
Deze 38 mensen zijn aanwezig