De Stad
Global Trends

De lijst van 2016

De uitreiking van de 8e Duurzame 100 van Trouw. Wie wordt de nummer 1 van 2016?
maandag 10 okt 2016, 20.00
ma 10 okt 2016, 20.00
Grote zaal

Trouw publiceert jaarlijks de Duurzame Top 100: een prestigieuze ranglijst met de 100 meest invloedrijke Nederlanders op het gebied van duurzaamheid. Dit jaar wordt de Duurzame 100 gelanceerd op de Dag van de Duurzaamheid in Pakhuis de Zwijger.

Wie is dit jaar de nummer 1 van 2016? En in wie heeft de jury het meeste vertrouwen als het om een groene toekomst gaat: ondernemers, politici, beleidsmakers of toch wetenschappers? Prinses Laurentien, oprichtster van The Missing Chapter Foundation, leidt deze avond in. Daarna een dynamisch programma met groene presentaties die een inspirerende blik in de toekomst geven. De avond eindigt met het uitreiken van diverse prijzen.

Het middendeel van de avond richt zich op de vraag: ‘Wat kan je zelf doen voor een duurzamere toekomst?’ Cabaretier Vincent Bijlo trapt af met een prikkelende stelling. We praten met de jonge ondernemer Sytze van Stempvoort die met PeelPioneers citrusschillen, voorheen afval, omzet in verschillende grondstoffen. Beatrix Bos, studente uit Eindhoven, werkt aan de Stella Lux: dé gezinsauto die jaarlijks meer energie opwekt dan hij gebruikt. Vervolgens bespreekt evolutiebioloog Jelle Reumer de enige diersoort die nooit in zijn rubriek ‘Jelle’s Weekdier’ voorkomt: de homo sapiens. Ook de zwerfinator is van de partij. Dirk Groot werkt eigenhandig om Purmerend te verlossen van zwerfafval.

maandag 10 okt 2016, 20.00
Grote zaal
Deze 340 mensen waren aanwezig