De Stad

De lerende stad

Hoe ziet ons onderwijs er over tien jaar uit?
donderdag 25 feb 2016, 20.00
do 25 feb 2016, 20.00
IJ Zaal

De Amsterdamse bevolking groeit. Zo zien we de aankomende jaren ook een grotere stroom aan leerlingen tegemoet. Hoe zal hun onderwijs eruit komen te zien? We kijken vanavond samen mensen uit het onderwijssysteem vooruit naar het jaar 2025. Wat voor ontwikkelingen zijn er nu gaande in het onderwijs? En waar willen wij als Amsterdammers op inspelen?

Vanavond verwelkomen we het onderwijssysteem van leerling en ouder tot aan leraren, schoolleiding, schoolbestuurder en wethouder. Allen werken in bepaalde mate mee aan het vernieuwing in het onderwijs. Maar hoe ziet die vernieuwing er uit? Waar zien zij de kansen? En wat hebben zij nodig om te vernieuwen?

Ons onderwijs is in transitie. De afgelopen jaren is er steeds meer ruimte voor vernieuwende ideeën. Zo sloegen ook de gemeente en Kennisland de handen ineen. Met het project Onze Nieuwe School maakte zij de eerste stappen richting vernieuwing mogelijk en kreeg Amsterdam er maar liefst meer dan honderd ‘nieuwe’ schoolmakers bij. En nu is het de kans aan vier van deze schoolmakers om ook echt hun scholen in Amsterdam neer te zetten.

Een van de drijfveren van het project Onze Nieuwe School is de toenemende groei van leerlingen die onze stad de aankomende jaren te wachten staat. Er is niet alleen behoefte aan meer scholen, ook het onderwijs op de huidige scholen is op vele fronten aan vernieuwing toe. We spreken vanavond over deze vernieuwing? Wat zijn de beweegredenen, wat is er op het moment gaande aan vernieuwing en hoe krijg je dat voor elkaar? Vanavond delen ‘nieuwe’ en oude schoolmakers hun vernieuwende verhaal. En praten we samen verder aan tafel over het proces van vernieuwing in het onderwijs. Wat en wie is daarvoor nodig?

Kom naar de avond en praat mee over vernieuwing in het onderwijs!

donderdag 25 feb 2016, 20.00
IJ Zaal
Deze 90 mensen waren aanwezig