De Stad

De Kracht van de Tuinsteden

Introductie-avond voor de theaterworkshops met bewoners van de Amsterdamse Tuinsteden.
woensdag 24 apr 2019, 20.00
wo 24 apr 2019, 20.00
New Metropolis NW
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Het vindt plaats in New Metropolis Nieuw-West, onze dependance in Amsterdam Nieuw-West.

Wat is de kracht van de Westelijke Amsterdamse Tuinsteden vandaag de dag? Hoe zie jij als bewoner dit nou zelf? Hoe is het om te wonen in architectonisch erfgoed en één van de meest besproken deelgebieden van Amsterdam? Wat vind je ervan dat jouw wijk steeds verandert?

Deze vragen zijn het uitgangspunt van het project ‘De Kracht van de Tuinsteden’ van kunstenaar Pernille Lonstrup die zelf ook lange tijd woonde en werkte in dit gebied. Dit kunst- en theaterproject bestaat uit theaterworkshops voor bewoners van verschillende Amsterdamse tuinsteden en een tentoonstelling in het Van Eesteren Museum.

Pernille is op zoek naar bewoners van Geuzenveld, Osdorp, Slotermeer en Slotervaart die in de periode van mei t/m begin juli willen deelnemen aan 5 workshops per tuinstad onder leiding van een professionele workshopdocent. Tijdens deze bijeenkomsten zet je als deelnemer je ervaringen om in theater. De workshops vinden plaats tijdens de avonduren in de buurtcentra Het Blommetje, Het Anker, Het Pluspunt en de Honingraat en in het Van Eesteren Museum. De voertaal is Nederlands en deelname is gratis.

Wil je meer weten over het project? Pernille Lonstrup vertelt er over tijdens twee introductie-avonden: De eerste introductie-avond vindt plaats op 20 maart in het Van Eesteren Museum.

Tijdens het tweede evenement wordt de theatermethode van de Braziliaanse theaterregisseur Augusto Boal, één van de uitgangspunten van dit project, uitgelegd. Pernille Lonstrup vertelt over zijn theatervorm ‘Theater van de Onderdrukten’, waarin gebruik wordt gemaakt van onder meer geschiedenis en verschillende spellen. Ook laat ze zien hoe deze methode wordt toegepast in sociale theaterprojecten over de hele wereld.

woensdag 24 apr 2019, 20.00
New Metropolis NW
Deze 2 mensen waren aanwezig