De Provincie Noord-Holland heeft vanwege de nieuwe corona-maatregelen besloten om deze bijeenkomst te verplaatsen naar een nader te bepalen moment.
Houd de website van Pakhuis de Zwijger in de gaten voor nieuwe updates omtrent dit programma.
Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

De provincie Noord-Holland en Pakhuis de Zwijger organiseren in samenwerking met het Europees Comité van de Regio’s een dialoogsessie over de rol van regio’s, steden en inwoners bij de aanpak van de klimaatcrisis. Enkele dagen na de COP26, UN Climate Change Conference, in Glasgow, blikken we terug op de belangrijkste uitkomsten. Welke afspraken zijn er in Glasgow gemaakt en hoe kunnen we de kansen en uitdagingen waar Nederland voor staat samen aanpakken?

Tijdens dit programma blikt het panel terug op de Klimaatconferentie in Glasgow. Lijkt het jou interessant om mee te denken en discussiëren over de kansen en uitdagingen voor Nederland? Meld je dan snel aan!

Apostolos Tzitzikostas is lid van het Europees Comité van de Regio’s. In juli 2017 werd hij verkozen tot hoofd van de Griekse delegatie en vicevoorzitter van het Europees Comité van de Regio’s.

Rafał Trzaskowski is een Poolse politicus, huidig burgemeester van Warsaw en ambassadeur in Polen voor het Europese klimaatakkoord.

Marieke van Doorninck (GroenLinks) is wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid van de gemeente Amsterdam.

Edward Stigter (GroenLinks) is gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor Klimaat en Energie, IPO-bestuur en Subsidies.

Liset Meddens is directeur Fossielvrij NL, de Nederlandse tak van de wereldwijde klimaatbeweging 350.org. Fossielvrij is een burgerbeweging die de macht van olie-, kolen-, en gasbedrijven doorbreekt.

Aniek Moonen is sinds 1 oktober de voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging, de koepelorganisatie die de stem van Nederlandse jongerenorganisaties verenigt. Als bestuurslid is ze onder meer verantwoordelijk voor de Jonge Klimaatagenda met als doel het formuleren van concrete beleidsadviezen. Daarnaast is ze actief bij JongerenxNaturalis.

Hanneke van Ormondt is campagneleider en persvoorlichter van Wakker Dier. In 2017 ging ze aan de slag bij Urgenda, een organisatie die zich inzet voor duurzaamheid en innovatie, die de overgang naar duurzaamheid sneller wil laten verlopen. Ook is ze woordvoerdster bij Caring Farmers

Frank Pieter Boon is onafhankelijk en zelfstandig adviseur. Hij is betrokken bij Zonne-adviseurs, Energiecoöperatie Zuiderlicht en Oranje Energie.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Natasja van den Berg
Moderator
Mediapartners