De Kleurrijke Top 100!

De Top 100 die anders is dan alle andere top lijsten in Nederland. Kleurrijk, divers, brutaal en 3.0
Toegang vanaf € 15.00
vrijdag 30 okt 2015, 19.00
vr 30 okt 2015, 19.00
Grote zaal

Deze Kleurrijke Top 100 gaat over trots zijn op je culturele id en over een nieuwe generatie uitgesproken Nederlanders met invloed en een voorbeeldfunctie. Is het een ‘allochtonen’ lijst? Nee. Wel een lijst waarbij de redactie extra let op iemand met een sterke link met hun culturele identiteit en die trots zijn op hun roots. Maar de ‘blanke’ Hollander met een open vizier die deze uitstraalt in doen en laten, staat er ook op. De Top 100 gaat niet over ranking, over hoeveel je verdient of je positie in een bedrijf. Het gaat over hoe je in onze samenleving staat anno nu en wat jij doet om te verbinden!

RTL programmadirecteur Erland Galjaard die vorig jaar het 1e exemplaar ontving zei over De Kleurrijke Top 100: ‘Wat me zo aansprak, was het uitgangspunt voor deze lijst: (kleurrijke) mensen bij elkaar brengen, diversiteit stimuleren, een brug slaan tussen mensen met een culturele achtergrond en de toch nog steeds vaak ‘witte’ netwerken in het bedrijfsleven, media en overheden. Een antwoord ook op, in mijn ogen, inhoudsloze maar wel heel bekende lijstjes als bijvoorbeeld de Quote 500. Lekker belangrijk wie 400 miljoen of meer heeft, zes Ferrari’s in verschillende kleuren, of een buitenhuis op een rots in, pak hem beet, Griekenland. Vervelend ook voor deze gefortuneerden, en best gevaarlijk, zo bleek onlangs. Alhoewel sommigen zelf bellen als ze vinden dat hun vermogen te laag is ingeschat. Is dat nou om je rot te lachen dan wel om verdrietig van te worden? Nee, dan de kleurrijke Top 100. Daar wordt een mens vrolijk van. De positiviteit en hoop stralen er vanaf. Wauw. De gedachten en de lijst zijn wat mij betreft van een veel groter kaliber dan de Quote 500. Hier gaat het juist over onvermogen. Onvermogen van ons mensen om zich te verdiepen in andere culturen, gewoontes, uiterlijkheden. Het onvermogen van een samenleving of onderdelen daarvan om elkaar als gelijke te zien en behandelen.’

Wie staan er dit jaar in De Kleurrijke Top 100? Wie wint De Kleurrijke Prijs? En wie staat er op nummer 1? Kom op 30 oktober diversiteit 3.0 vieren!

Toegang vanaf € 15.00
vrijdag 30 okt 2015, 19.00
Grote zaal