Global Trends

De jacht is geopend

Wat is de herkomst en toekomst van het wild op ons bord?
dinsdag 4 okt 2016, 19.30
di 4 okt 2016, 19.30
IJ Zaal

Op 15 oktober begint het jachtseizoen. Er mag weer gejaagd worden op fazant, haas en wilde eend. Maar eten we überhaupt nog wel zoveel wild in Nederland? En waar komt ons wild vandaan? Tijdens deze aflevering van Als Warme Broodjes gaan we in gesprek met jagers, vertegenwoordigers van jagers en verkopers van wild. Wat is de toekomst van de jacht?

Aan de Keukentafel

Aan de keukentafel gaat presentator Wilbert van de Kamp in gesprek met Ellen Mookhoek. Ellen is een ‘moderne’ jager en verzamelaar. Zichzelf ziet zij als de oren en ogen van de natuur en het landschap. Hoe word je eigenlijk jager? En wat voor rol spelen jagers in onze hedendaagse samenleving?

De tweede gast, Thomas van Meel, werkt in het familiebedrijf Pieter van Meel Wild & Gevogelte. Deze meesterpoelier vertelt ons vanavond waar het geschoten wild vandaan komt en waar het naar toe gaat. Hoe ziet de markt eruit?Wie zijn de consumenten? En hoe zorgt hij er nou voor dat er genoeg konijn op voorraad is voor de Kerst?

Ook gaat Wilbert in gesprek met Joost Kunst, jongerenvertegenwoordiger van de jagersvereniging. Joost vertelt ons over zijn passie voor het jagen, waarom hij ermee begonnen is, en natuurlijk de reacties van anderen. Ook kijken we naar de toekomst van het jagen. Kan hij zelf van zijn hobby zijn werk maken?

Food Battle

De €5,- die je betaalt bij entree kun je tijdens ‘Als Warme Broodjes’ investeren in één bedrijf of initiatief. Tijdens deze aflevering gaan De Wilde Slager en de Keuken van het Ongewenste Dier de strijd met elkaar aan. Beide bedrijven verwaarden en verkopen wild op hun eigen manier. Wie weet jou te overtuigen?

dinsdag 4 okt 2016, 19.30
IJ Zaal
Deze 69 mensen waren aanwezig