De Stad

De Grote Maakplaatsdag 2020

Maak je eigen knikkerbaan, bouw mee aan stad van de toekomst of maak een kunstwerk met de ArtBot.
Gratis, extern reserveren
zondag 2 feb, 13.00
zo 2 feb, 13.00
OBA
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Dit programma is in de OBA.

Je eigen knikkerbaan maken, meebouwen aan de stad van de toekomst of een kunstwerk met de ArtBot maken: op zondagmiddag 2 februari vindt De Grote Maakplaatsdag plaats! Kinderen vanaf zeven jaar kunnen van 13:00 tot 16:00 terecht op de Jeugdetage van OBA Oosterdok, waar verschillende workshops worden gegeven.

Programma

Tussen 13.00 en 16.00 uur is iedereen welkom om vrij binnen te lopen en gratis mee te doen aan de activiteiten. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen deze middag meedoen aan de volgende workshops:

 • Amsterdam over 100 jaar

  Hoe wil jij dat onze stad er over 100 jaar uit ziet? Bouw mee aan het toekomstige Amsterdam, met een grote stadskaart en een hoop knutselmateriaal.

 • Lampjes solderen

  Tijdens deze workshop soldeer je een eigen maakplaats-lampje. Met ledjes, weerstandjes en een batterijtje. Na afloop neem je je lampje mee naar huis.

 • Maak je eigen knikkerbaan

  In deze workshop ontwerp en bouw je je eigen knikkerbaan. Met diverse materialen als papier, hout, kunststof en metaal kun je volop experimenteren: een snelle baan, een langzame baan, een baan in de vorm van de toren van Pisa. Niets is onmogelijk.

 • Futuristische voertuigen

  Maak een auto die rijdt op lucht van een ballon en experimenteer met motortjes en batterijen om een elektrische auto te maken. Test je voertuig op de racebaan.

 • ArtBot

  Altijd al een origineel kunstwerk willen maken? Of je eigen robot? In deze workshop combineren we deze twee door een heuse ‘ArtBot’ (tekenrobot) in elkaar te zetten.

In onze maakplaatsen (inmiddels in 8 OBA vestigingen) kunnen kinderen verschillende workshops volgen. Benieuwd naar de activiteiten bij jou in de buurt? Bekijk ze hier in de agenda of klik op één van de locaties voor meer informatie.

Maakplaats 021 is een initiatief van OBA, Waag, Pakhuis de Zwijger en de Hogeschool van Amsterdam, en komt tot stand met financiële steun van Gemeente Amsterdam (EZ).

Gratis, extern reserveren
zondag 2 feb, 13.00
OBA