Global Trends
True Price 1

De échte prijs van voedsel

Wie betaalt?
Gratis, extern reserveren
dinsdag 4 jun, 16.00
di 4 jun, 16.00
Circl
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Het vindt plaats bij Circl, het circulaire paviljoen van ABN AMRO.

Is een kilo bananen voor 99 cent te goedkoop, of een brood van 3 euro te duur? Bij de productie en consumptie van voedsel zijn er veel verborgen kosten, zoals onderbetaling van personeel, energie- en waterverbruik, slechte arbeidsomstandigheden of klimaatverandering door broeikasgassen uit kunstmest.

Steeds meer bedrijven, consumenten, maatschappelijke organisaties en overheden willen dat de vervuiler betaalt. Zo vragen meer dan 100 CEO's voor een (hogere) prijs op CO2-uitstoot. Tegelijkertijd is de heersende opinie dat we de rekening niet neer kunnen leggen bij mensen met een laag inkomen of boeren aan het begin van de keten. Een reis door het productieproces zorgt voor inzicht in de keten en negatieve gevolgen die vervolgens worden omgezet in financiële cijfers, de true price.

Moet de echte prijs transparant gemaakt worden zodat bedrijf en consument zelf duurzamere keuzes kunnen maken, of moet de echte prijs gelijk worden afgerekend? Met experts gaan we in gesprek over dit belangrijke vraagstuk, de impact op de voedselketen en oplossingen!

Gratis, extern reserveren
dinsdag 4 jun, 16.00
Circl