Creatieve Industrie

De Donkere Kamer #32

Live magazine over fotografie met o.a. Jamie Hawkesworth, Sanne de Wilde en Theo Bosboom.
Toegang vanaf € 7.00
maandag 11 sep 2017, 20.00
ma 11 sep 2017, 20.00
Grote zaal
Reageer

De jonge Engelse fotograaf Jamie Hawkesworth heeft een fijnzinnig vermogen om de interactie met zijn onderwerpen te observeren en choreograferen. Zijn karakteristieke editorials zijn onder andere gepubliceerd in The New York Times Style Magazine, Vogue US/UK/Paris en W, en vanaf 9 september is er een tentoonstelling met zijn werk te zien in Huis Marseille. We hebben de Venezuelaanse documentaire fotograaf Oscar B. Castillo te gast die op dit moment onderdeel is van de expositie Venezuela in chaos bij Noorderlicht Fotogalerie. Sanne de Wilde komt vertellen over haar mooie nieuw fotografieproject The Island of the Colorblind en Theo Bosboom geeft een inkijkje in zijn werk als natuurfotograaf. Verder gaan we in gesprek met de nieuwe zakelijk directeur van Unseen Sean Farran, komt Dirk-Jan Visser zijn column voorlezen en hebben we de Volkskrant beeldredacteur Frank Schallmaier te gast die weer een mooie beeldcolumn verzorgd heeft. Ook pitchen drie fotografen hun laatste project. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over deze projecten.

Jamie Hawkesworth

De jonge Engelse fotograaf Jamie Hawkesworth is één van de meest visionaire modefotografen van het moment. Alleen is het labeltje modefotograaf niet helemaal op zijn plaats. Zijn werk houdt het midden tussen mode-, documentaire- en portretfotografie. Jamie begon tijdens zijn studie forensiche wetenschappen met het vastleggen van gereconstrueerde plaats delicten en switcht niet veel later naar een fotografieopleiding aan dezelfde universiteit. Hij fotografeert vanuit een ontwapenende nieuwsgierigheid voor het particuliere, het vreemde en het schone in het dagelijks leven.

Sanne De Wilde

Sanne De Wilde studeerde fotografie aan het KASK in Gent. Haar afstudeerproject, het boek The Dwarf Empire (2012) won de Photo Academy Award 2012 in de categorieën Volkskrant Magazine en De Morgen. In 2013 won ze met haar reeks portretten van albino’s in Samoade de Nikon Press award voor Young Promising Photographer. De British Journal of Photography selecteerde haar in 2014 als een van ‘the best emerging talents from around the world’. Momenteel werkt ze als freelance fotograaf bij de Volkskrant.

Theo Bosboom

Als professioneel fotograaf is de natuur voor Theo Bosboom een grote inspiratiebron. Hij probeert de kijker te verrassen door telkens weer onverwachte kanten van de natuur te laten zien. Zijn beelden worden regelmatig gepubliceerd in tijdschriften als National Geographic, BBC Wildlife magazine en Outdoor Photography. Hij ontving eerder de BBC Wildlife photographer of the year en de Zilveren Camera.

Toegang vanaf € 7.00
maandag 11 sep 2017, 20.00
Grote zaal
Deze 249 mensen waren aanwezig