Creatieve Industrie

Dana Lixenberg, Nina Berman & Paul Bogaers

De eerste editie van het nieuwe jaar.
Toegang vanaf € 7.00
maandag 11 jan 2016, 20.00
ma 11 jan 2016, 20.00
Grote zaal

Maandagavond 11 januari 2016 vindt de 26e editie van De Donkere Kamer plaats, een tweemaandelijks live magazine met allerlei visies en gasten uit verschillende disciplines van de fotografie.

Met dit keer de Amerikaanse fotografe Nina Berman over haar fotoproject in het Za’atari vluchtelingenkamp en over haar nieuwe serie Evidence over mensenhandel en de wettelijke vervolging daarvan. Fotografe Dana Lixenberg komt vertellen over haar project Imperial Courts, 1993-2015 over een sociaal woningbouwproject in Watts (LA) waar tot 6 maart 2016 een tentoonstelling van is te zien in Huis Marseille, Amsterdam. En we hebben Paul Bogaers te gast van wie nog tot 17 januari 2016 zijn solo-expositie My Life in the Bush of Ghosts te zien is bij FOAM in Amsterdam.

Lars Boering en Geert van Eyck lanceren het fotografieproject The Absent State? op crowdfundingplatform Yournalism, een samenwerkingsproject van World Press Photo en BredaPhoto. In dit project laten vijf fotografen uit vijf continenten de gevolgen van de terugtrekkende overheid in hun land zien.

Edie Peters (hoofdredacteur PhotoQ) verzorgt de presentatie van de avond samen met gastpresentratrice Andrea van Pol.

Pitch
Uiteraard zijn er ook weer drie fotografen die in drie minuten hun project pitchen. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over deze drie projecten. De Donkere Kamer is een programma van DuPho en wordt gemaakt in samenwerking met Pakhuis de Zwijger en PhotoQ.

Toegang vanaf € 7.00
maandag 11 jan 2016, 20.00
Grote zaal
Deze 348 mensen waren aanwezig