Creatieve Industrie

Jubileumeditie!

Luister naar fotografen en drie pitches en laat je inspireren.
Toegang vanaf € 7.00
maandag 12 okt 2015, 20.00
ma 12 okt 2015, 20.00
Grote zaal

Maandagavond 12 oktober 2015 vindt de 25e editie van De Donkere Kamer plaats, een jubileumeditie! De Donkere Kamer is een tweemaandelijks live magazine met allerlei visies en gasten uit verschillende disciplines van de fotografie.

Met deze keer fotograaf Carli Hermès, bekend van o.a. de campagnes voor Suit Supply, over zijn werk. De Belgische fotograaf Tomas van Houtryve komt vertellen over o.a. zijn serie Blues Sky Days waarmee hij dit jaar de tweede prijs won bij World Press Photo in de categorie ‘Contemporary Issues’. We hebben fotograaf Marieke van der Velden te gast die samen met Philip Brink vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos in gesprek liet gaan met toeristen en daar ontroerende filmpjes van maakte. Stacey D. Clarkson komt vertellen over haar werk als art-director bij Harper’s Magazine in New York. We blazen het item De Camera van… nieuw leven in met Roelof de Vries die specialist is in 360 graden fotografie.

© Marieke van der Velden

© Marieke van der Velden

© Tomas van Houtryve

© Tomas van Houtryve

Edie Peters (hoofdredacteur PhotoQ) verzorgt de presentatie van de avond samen met gastpresentatrice Andrea van Pol.

Uiteraard zijn er ook weer drie fotografen die in drie minuten hun project pitchen. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over deze drie projecten. De Donkere Kamer is een programma van DuPho en wordt gemaakt in samenwerking met Pakhuis de Zwijger en PhotoQ.

NB: Hou voor verdere updates over het programma de website van DuPho en Pakhuis de Zwijger in de gaten!

Toegang vanaf € 7.00
maandag 12 okt 2015, 20.00
Grote zaal
Deze 346 mensen waren aanwezig