De Stad

De Digitale Stad

Hoe gaan we digitale steden van de toekomst vormgeven?
donderdag 14 mrt, 20.00
do 14 mrt, 20.00
Studio

Technologie speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Maar ook in steden wordt digitalisering steeds belangrijker. Hoe houden we met een Smart City aanpak de Metropoolregio Amsterdam leefbaar? Hoe zorgen we dat digitalisering menselijk en voor iedereen toegankelijk blijft? Tijdens deze sessie van Amsterdam Smart City (ASC) kijken we naar verschillende projecten rondom digitaal ondernemerschap. Je krijgt de kans om mee te denken over een aantal projecten van ASC en haar partners. Op welke manier gaat de gemeente de Digitale Stad inrichten? Hoe geven projecten vorm aan deze digitale stad in de praktijk? En wat kan jij als bewoner van de stad doen?

Amsterdam Smart City

Amsterdam staat op plek drie in de European Digital City Index, die aangeeft in welke mate steden digitaal ondernemerschap ondersteunen. Amsterdam Smart City (ASC) speelt hier een belangrijke rol in. Met hun open innovatieplatform jagen ze transities aan, waarbij mensen centraal staan. Met verschillende partners verkent, verbindt en versnelt ASC technologische en sociale innovatie projecten in steden om tot een toekomstbestendige Metropoolregio te komen. Hoe verloopt de smart transition van steden? Wat is de toegevoegde waarde van smart innovation voor de Metropoolregio en haar inwoners? En welke rol speel jij in deze transitie?

ASC werkt met een focus op openheid en transparantie, het centraal stellen van de bewoner en samenwerking tussen publieke en private partijen. Met gemeenten en bedrijven als partners van ASC gaan we in gesprek. Op welke manier wordt digitalisering in beleid opgenomen? Hoe passen we de uitgangspunten van ASC toe in de praktijk? En hoe geven verschillende bedrijven dit nu al vorm?

donderdag 14 mrt, 20.00
Studio
Deze 84 mensen waren aanwezig