De Stad

De comeback van cannabis

Nieuwe toepassingen van hennep in de bio-based economie.
woensdag 9 sep 2015, 20.00
wo 9 sep 2015, 20.00
Grote zaal

Dat Nederland wereldwijd bekend staat om haar wiet mag geen geheim heten. Maar cannabis wordt lang niet alleen gebruikt om te roken: er zijn talloze andere toepassingen voor deze vermaarde plantensoort: kleding, plastic, medicijnen, bouwmateriaal en voedsel. Welke nieuwe toepassingen van hennep zijn er in de bio-based economie? En hoe doorbreken we het taboe?

Speciaal voor deze avond heeft onze kok een uniek hennep-menu samengesteld. Benieuwd hoe hennepvinaigrette of een vegetarische hennepburger smaakt? Bekijk het hele menu en reserveer een tafel via 020 788 44 33.

Co-founder van de Hemp Collective, Esther Molenwijk, opent de avond met een introductie over hennep. Wat is hennep precies, en wat is het verschil met ‘marijuana’? Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, gaat vervolgens in op de vraag.

Wat kan hennep betekenen in de noodzakelijke transitie naar een duurzamere samenleving?

Albert Dun, directeur van de grootste hennepverbouwer en –verwerker van Nederland, zal vertellen over de kansrijke toepassingen van hennep in de bouw. En Willem Böttger, van NPSP composieten, leert ons hoe je van hennepvezel super sterke plastics maakt. Met arts David Kopsky gaan we in op de medicinale potentie van hennep.

Mode-ontwerpster Ruby Russell ontwierp een jurk van hennep-textiel en vertelt over haar ontwerp. Chef-kok van Pakhuis de Zwijger Sander Uitdehaag zet deze avond gerechten met hennep op de menukaart. Zorg dus dat je op tijd bent, en probeer het zelf.

Ook organiseren we een markt waar je verschillende hennep producten kan voelen, proeven en kopen. Vanaf 19.00 uur kun je daarvoor in Pakhuis de Zwijger terecht.

Op de markt

Hempie: winkel en webshop met duurzame producten zoals kleding, tassen, cosmetica en voeding, op basis van Hennep.

hempie

 

 

 

 


KURT’S Amsterdam
is een Nederlandse start-up dat de kledingindustrie een stukje mooier wil maken door middel van het gebruik van duurzame grondstoffen zoals hennep, in combinatie met oude ambachten en technieken de belangrijkste pijlers.

kurt

 

 

 

 

 

Van.Eko maakt de Be.e, een lifestyle elektrische scooter gemaakt van biobased composieten.

vaneko

 

 

 

 


Dun Agro
in Oude Pekela heeft 20 jaar ervaring met het verbouwen en verwerken van hennep.

Urban Greeners ontwikkelen de Drijfveer; een inspirerende vergaderlocatie gemaakt van plantaardige materialen zoals kalkhennep, hennepisolatie en gevilte hennep.

ug

 

 

 

 

Hemp hoodlamb, sustainable label uit Amsterdam, bekend van haar iconische hennep winterjassen.

hoodlamp

 

 

 

 


Hempje
; een Amsterdams kledingmerk dat handgemaakte tanktops ontwikkelt van hennep.

hempje

 

 


Happyhempy
; een jong merk dat zich 100 procent focust op hennep kleding en accessoires.

broek

 

 

 

 


Hemp Birds
; ontwikkelt huidproducten op basis van hennep, zoals natuurlijke zeep en lichaamsolie.

Hemp shop

 

 

 

 

 

 

Met de webwinkel hempishop.nl wil Paul Elzerman de vele voordelen van hennep, raw- en superfoods bij een breed publiek bekend en geliefd maken.

Naamloos

De unieke rugtassen van HEMPiece worden gemaakt van de vezels van de hennepplant. HEMPiece werkt samen met de Nepalese Sunti, die zich inzet voor Nepalese vrouwen die het minder goed hebben.

hempiece

 

 

 

 


Sana Hemp Juice
is 100% rauwe hennep sap.

sarra

 

 

 

 

 

E-oil Benelux is exclusief distributeur van plantaardige oliën, waaronder Canadese hennepolie, in de Benelux.
olie

 

 

 

 

woensdag 9 sep 2015, 20.00
Grote zaal
Deze 212 mensen waren aanwezig