De Stad

De brede brugklas

Hoe zorgen we ervoor dat een klas met leerlingen van verschillende niveaus succesvol wordt? Met o.a. de Amsterdamse wethouder Marjolein Moorman.
dinsdag 3 dec 2019, 20.00
di 3 dec 2019, 20.00
Studio

'Brede brugklassen' laten zien dat scholen waarop leerlingen van verschillende niveaus gedurende één of meerdere jaren samen les krijgen, elkaar verrijken en het beste uit zichzelf kunnen halen. Het zorgt ervoor dat de leerlingen van verschillende niveaus en achtergronden elkaar blijven ontmoeten en leren omgaan met verschillen. Daarbij maken brede brugklassen het mogelijk om vaardigheden op verschillende niveaus te leren, waardoor vroegselectie wordt tegengegaan. De gemeente ziet de brede brugklas dan ook als een manier om kansengelijkheid in het Amsterdamse onderwijs te bevorderen, maar wat maakt een brede brugklas tot een succes?

In hoeverre verschilt het van categorale scholen of homogene klassen en hoe kijken ouders en leerlingen eigenlijk zelf aan tegen de brede brugklas? Met schoolbesturen, schoolleiders, docenten, ouders, leerlingen én wethouder Onderwijs, Armoede en Inburgering Marjolein Moorman gaan we in gesprek.

dinsdag 3 dec 2019, 20.00
Studio
Deze 50 mensen waren aanwezig