Global Trends

De bloemrijke toekomst

Hoe werken bedrijven in de wereld van bloemen en planten aan duurzaamheid?
woensdag 12 jun, 20.00
wo 12 jun, 20.00
Studio

In de categorie: niet lullen maar poetsen! Aan welke duurzame doorbraken werken kwekers, veredelaars en handelaren in de wereld van bloemen en planten? En waarmee kunnen zij nog wel wat hulp gebruiken? Wees getuige van een live matchmaking op het podium tussen ondernemers en wetenschap.

Vanavond is de eerste aflevering van De Duurzame Doorbraak. Centraal staan ondernemers en bedrijven die concreet werken aan een duurzame economie. Wat zijn hun lessen en hoe kan de wetenschap deze doeners verder helpen?

Deze keer staat de sierteeltsector centraal, oftewel de wereld van bloemen en planten. Verschillende kwekers, veredelaars en handelaren willen concreet aan de slag. Hoe kunnen zij hun kassen aansluiten op restwarmte of geothermie? Minder plastic gebruiken? Circulair kweken? Bijdragen aan een grotere biodiversiteit?

Om nieuwe projecten te realiseren of op te schalen, kunnen ondernemers wel wat hulp gebruiken, bijvoorbeeld rond technologie, andere verdienmodellen of marketing. Wetenschappers kunnen helpen met deze vragen om zo tot duurzame en radicale doorbraken te komen. Vanavond brengen we deze matchmaking naar het podium.

Laat je inspireren door de verhalen van deze ondernemers die het echt anders doen. Daarnaast is er veel ruimte om ook zelf je prangende vraag te stellen en zelf in gesprek te gaan.

woensdag 12 jun, 20.00
Studio
Deze 41 mensen waren aanwezig