Global Trends

De BioBorrel

De netwerkborrel voor iedereen die betrokken is bij de biologische sector van Amsterdam.
Gratis, extern reserveren
woensdag 18 dec 2019, 17.00
wo 18 dec 2019, 17.00
Expo

U ben van harte welkom op de komende BioBorrel van woensdag 18 december! De BioBorrel is een initiatief voor iedereen die betrokken is bij de biologische sector. Van verwerker tot winkelier. Van agrariër tot geïnteresseerde leek. Elke editie bestaat uit twee korte presentaties en een discussie. Aansluitend wordt de aanwezigen mede dankzij de Vrienden van de BioBorrel een drankje aangeboden. Wie tijd en zin heeft, kan daarna tegen 20:00 uur met andere aanwezigen blijven eten bij het eetcafé Van Pakhuis de Zwijger.

Zeer verheugd zijn wij met de aankondiging van de volgende sprekers:
– Marianne Thieme: Publicist, documentairemaker, activist en mede-oprichter van de Partij voor de Dieren
– Louise Luttikholt: Executive Director IFOAM

Om 17:00 uur bieden wij weer twee organisaties de kans om een nieuw idee te komen pitchen. Iedere pitch duurt max 5 min. waarna er ruimte is voor vragen en individuele opvolging. De titels van de presentaties zullen in de loop van de komende maand bekend worden gemaakt.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus wij raden u aan zich op tijd aan te melden.

Marianne Thieme – Activist
Marianne Louise Thieme is publicist, documentairemaker en activist. Zij is medeoprichtster van de Partij voor de Dieren en was tot 8 oktober 2019 lid van de Tweede Kamer. Momenteel is zij actief om het ecosysteem hoger op de internationale politieke agenda te krijgen. Haar boodschap is duidelijk: focus op het grotere geheel in plaats van op het individu. “We zijn in de loop der tijd de natuur gaan behandelen als een extractiebron. Dit dient urgent te veranderen.”

Louise Luttikholt – Executive Director IFOAM
Sinds Juli 2018 staat Louise Luttikholt aan het roer van de internationale biologische branche organisatie IFOAM. Opgegroeid op een agrarisch bedrijf leerde ze al snel de nadelen van de conventionele landbouw. Ze is al meer dan 25 jaar actief in de biologische sector en na haar studie Biologie aan de Universiteit Utrecht was zij onder meer actief bij ‘Helvetas’, ‘Fairtrade Internationaal’ en ‘Biologica’.

Gratis, extern reserveren
woensdag 18 dec 2019, 17.00
Expo