De Stad

De bewegende stad

Hoe kunnen we de stad zo inrichten dat we meer gaan bewegen?
maandag 30 jan 2017, 20.00
ma 30 jan 2017, 20.00
Grote zaal

Elke dag voldoende bewegen is goed voor lichaam en geest, dat weten we allemaal. Van de dagelijkse fietstochten door de stad, de wekelijkse hardlooptrainingen tot traplopen op kantoor; alle vormen van bewegen geven een fit en energiek gevoel en dragen zo bij aan een gezond en gelukkig leven. Doel van de Bewegende Stad is te zorgen dat de ruimtelijke inrichting van de stad bewoners bewust en onbewust uitnodigt gedurende alle levensfases meer te bewegen. Maar hoe doen we dat? Aan de hand van Amsterdamse en internationale voorbeelden kijken we naar het belang van bewegen, de relatie tussen bewegen en de inrichting van de stad. Daarnaast gaan we in gesprek met wethouder Eric van der Burg over de ambities van Amsterdam.

Het belang van bewegen

De avond zal worden geopend door Prof. dr. Erik Scherder. Vanuit zijn kennis en expertise zal het hij belang van bewegen verder toelichten. Waarom is bewegen belangrijk voor onze gezondheid? En welke invloed heeft onze leefomgeving en de stad op onze beweging?

Active Design Guidelines

Vanuit New York komt Yianice Hernandez overgevolgen om een toelichting te geven op de Active Design Guidelines. Deze richtlijnen om bewegen in ontwerpen mee te nemen, vormden de uitgangspunten voor waarde de Amsterdamse Beweeglogica onder andere op gebaseerd is. Deze Beweeglogica zal door wethouder Eric van der Burg verder worden toegelicht.

In praktijk

Met BETA-architecten, Saskia Groenewoud, Jaap de Wit en Ad de Bont gaan we in gesprek over hoe er nu al rekening wordt gehouden met bewegen bij het ontwerpen van zowel de stad als gebouwen. Wat zijn de belangrijkste lessen? En welke kansen zien zij voor Amsterdamse Beweeglogica?

maandag 30 jan 2017, 20.00
Grote zaal
Deze 208 mensen waren aanwezig