De Stad

De beweegvriendelijke buurt

Er wordt veel gesproken over gezonde, beweegvriendelijke steden, maar hoe maak je ze?
dinsdag 11 sep, 20.00
di 11 sep, 20.00
Expo
Reageer

Hoe maak je een stad met fijne speelplekken, een stad die fungeert als één grote sportschool, een stad waar je veilig kunt opgroeien en oud worden, een stad waar je overal vanzelfsprekend kunt fietsen? Tijdens deze zesde editie van het beweegcafe gaan wij in gesprek over de kansen en uitdagingen voor een beweegvriendelijke buurt.

Met in dit programma onder anderen

Arjen Heus van PLYGRND.city schreef het boek ‘De beweegvriendelijke buurt’. PLYGRND.city is een social-designbureau dat zich lokaal inzet voor de gezondheid van jongeren, in opdracht van gemeenten en woningcorporaties. Zo hebben zij veel gewerkt in de armste wijk van NoordBrabant, Stokhasselt in Tilburg. Arm, als je het hebt over de laatste SES-scores. Maar schatrijk als je het hebt over talent, trots, humor, warmte en liefde voor elkaar, de buurt en de stad.

Onlangs ronde Arjen zijn project af in Amsterdam Vensterpolder waar hij dit voorjaar met zijn Hoodlab was gestationeerd. Tijdens een interactieve workshop gaan we aan de hand van enkele stellingen en vragen met elkaar in gesprek over de kansen en dilemma’s voor een beweegvriendelijke buurt.

dinsdag 11 sep, 20.00
Expo
Reserveer
Deze 5 mensen zijn aanwezig