Creatieve Industrie

En de winnaar is…

De Nederlandse highlights van de European Design Awards 2018 - welke creatieven zijn niet te missen?
woensdag 6 jun 2018, 20.00
wo 6 jun 2018, 20.00
Grote zaal
Reageer

Voor de veertiende keer organiseren Dutch Design Daily en Pakhuis de Zwijger een live avond over Dutch Design. Deze editie, die wordt georganiseerd in samenwerking met Beroepsvereniging Nederlandse Ontwerpers (BNO), geven we het podium aan een aantal Nederlandse inzendingen voor de European Design Awards 2018. Highlights uit diverse disciplines showcasen hun werk en BNO geeft een inkijkje in de beoordelingscriteria voor deze gerenomeerde designprijs. De uitreiking van de European Design Awards zelf vond op 2 juni plaats in Oslo. We hebben winnaars op ons podium, waardoor het Agency of the Year!

Vruchtvlees

Vruchtvlees realiseert potentie voor ambitieuze merken. Enthousiast en gedreven door design onderzoeken we de vraag achter de vraag. Dit resulteert in wat heet Dutch Digital Design: bekroonde (digitale) oplossingen waar mensen van houden en merken van groeien. Van branding tot website, en voor merken als O My Bag, De Vegetarische Slager en Theater Rotterdam.

Grrr

Creatief digitaal bureau Grrr bestaat uit strategen, designers en developers. Hun kennis van branding en innovatie zetten ze in om een duurzame verbinding met het publiek aan te gaan. Zo combineren ze design met tech en laten ze verschillende media samenkomen om een compleet verhaal te vertellen dat impact maakt. Dit vertalen ze naar apps, websites, interactieve digitale producten en brand campagnes voor opdrachtgevers als The Ocean Cleanup, Yoni, De Melkweg, én Stedelijk Museum. Samen met Karin Sommerer van Stedelijk Museum vertelt Rolf Coppens over hun geslaagde samenwerking en de vernieuwingsdrang van beide partijen.

Kossmann.dejong 

Mark de Jong en Wendy Snoek van tentoonstellingsontwerpbureau Kossmann.dejong vertellen verhalen door ruimtelijke ervaringen. Ze ontwerpen plekken waar mensen samenkomen en interacteren, zowel voor musea als in de publieke ruimte. Met mixed media maken ze ruimtelijke vertellingen en creëren ze omgevingen die inspireren en een blijvende herinnering opleveren. Daarbij werken ze samen met mensen uit verschillende disciplines zoals materiaaldeskundigen, curatoren, ruimtelijk-, licht- en geluidsontwerpers, tentoonstellingsbouwers en media-en interactiespecialisten.

Thijs Verbeek

Ontwerper Thijs Verbeek heeft een grote liefde voor boekontwerp, fonts en grafisch design. Voor de culturele sector (Design Academy Eindhoven, Kunsthal), bedrijven en (semi)overheidsorganisaties (Ministerie van Financiën) ontwerpt hij boeken, tijdschriften websites, huisstijlen, tentoonstellingen en jaarverslagen. Dit jaar voert hij de lijst met genomineerden voor de European Design Awards 2018 aan met met liefst 4 (!) nominaties.

…,staat

Designbureau …,staat, sinds vorig jaar gevestigd in het door hun zelf opgerichte Netwerktheater, houdt van een veelzijdige aanpak. Het bureau werkt o.a. Nike, LVMH, Delicata, Bugaboo en The Student Hotel aan uiteenlopende projecten zoals campagnes, branding, positionering, van menukaarten en productdesign tot aan complete hotelinterieurs.

KoeweidenPostma / Total Design

Design gaat om mensen’, aldus designbureau KoeweidenPostma, nu samen met Total Identity gefuseerd in Totaal Design. Al decennia lang leverde het bureau toonaangevend werk in een vak dat in de afgelopen 20 jaar aan flinke verandering onderhevig is. Met KoeweidenPostma won Eddy Wegman afgelopen jaar o.a. een bronzen European Design Award voor de merkidentiteit van Hortus Botanic Guardians. Inzenden geeft echter niet automatisch garantie op een nominatie. Eddy presenteert een case die nominaties dit jaar net niet haalde. 

European Design Awards

De European Design Awards bekroont sinds 2006 jaarlijks het beste communicatiedesign van Europa. Alle mogelijke disciplines doen mee; van brand design tot corporate design, van boeken tot tijdschriften, van illustratie tot animatie, van webdesign tot verpakkingsontwerp en meer. De prijs is een samenwerking tussen vijftien Europese designmagazines, waaronder Dude. Daarnaast doen er negen online designblogs mee. Freek Kroesbergen van BNO en hoofdredacteur van Dude geeft inzicht in de beoordelingscriteria voor de awards.

woensdag 6 jun 2018, 20.00
Grote zaal
Deze 109 mensen waren aanwezig