Creatieve Industrie

Creatieve crossovers

Met onder anderen Indira van 't Klooster, Jurgen Bey, Eric Klarenbeek en Ronald Rietveld
dinsdag 21 jan 2014, 20.00
di 21 jan 2014, 20.00
Grote zaal

Architecten ontwerpen meubels. Ontwerpers onderzoeken. Kunstenaars richten gebouwen in. Wetenschappers nemen plaats aan de tekentafel. Kortom, de grenzen tussen de disciplines vervagen. En als het delen van kennis het nieuwe vermenigvuldigen is, dan is samenwerken de optelsom. Daarom staat de negende editie van het live magazine in het teken van deze creatieve crossovers.

Hoofdgast is de veelzijdige ontwerper Jurgen Bey. Met zijn partner Rianne Makkink bedenkt hij als Studio Makkink & Bey projecten die balanceren tussen design, architectuur en beeldende kunst. Daarnaast heeft hij als directeur van het Sandberg Instituut een unieke multidisciplinaire onderwijsmethode ontwikkeld.

Ontwerper Eric Klarenbeek presenteert zijn Mycelium Chair, de eerste ge-3D-printe stoel van levende schimmels; ontwerper Maurizo Montalti vertelt over zijn project waarbij hij schimmels heeft gekweekt die plastic afbreken. Indira van ’t Klooster, hoofdredacteur van architectuurtijdschrift A10 en auteur van het boek Reactivate: vernieuwers in de Nederlandse architectuur verzorgt een column over multidisciplinaire aanpak van architectenbureaus in Europa. Ontwerpbureau RAAAF (Ronald Rietveld) en Studio Frank Havermans geven een toelichting op hun gezamenlijke project Secret Operations 610, een architectonisch kunstwerk dat fungeert als rijdende onderzoeksplek waarin kunst en architectuur zijn geïntegreerd.

Aanleiding voor deze avond is de verschijning van Think Dutch! – Conceptual Design & Architecture in the Netherlands (DAAB/Frame).