Creatieve broedplaatsen met een missie

Gratis, extern reserveren
vrijdag 12 okt 2018, 19.30
vr 12 okt 2018, 19.30
Expo

Amsterdam kent meerdere plekken die als tijdelijke of periodieke werkplek dienen voor freelancers of kleine bedrijven. Oude kraakpanden werden broedplaatsen. Steeds meer horen communityvorming, huisregels en speciale voorzieningen bij het aanbod van deze plekken. Soms worden er dus andere eisen aan je gesteld dan alleen maar het overmaken van de huur voor je bureau, de koffiemachine en de wifi-verbinding.

Van meerdere creatieve broedplaatsen willen we weten waarom en wat zij te bieden hebben. Soms zijn ze onderdeel van gemeentelijk beleid (na het legaliseren of ontruimen van kraakpanden), zoals werkplaatsen voor kunstenaars (Urban Resort en Bogotá). Soms zijn het combinaties van commerciële verhuur en idealen.

En we willen weten waar al dat gebroed nu eigenlijk toe leidt? Welke voordelen bieden deze plekken aan freelancers of ondernemers? Wat doet een community voor je eigen handeltje? Hoe ga je om met de voorwaarde dat je deur en je hoofd open staat voor samenwerking? Wat voor moois heeft dat concreet opgeleverd?

Met:

A-Lab (Amsterdam) – Lucas Hendricks, Ahmet Polat en Wytze Veenstra
Bogotá (Halfweg) – Rolf Meurkens
Seat2Meet (Haarlem) – Klaartje Vreeken
The Student Hotel Collab (Amsterdam) – Jean-Marc Daniels
Spring House (Amsterdam) – nog niet bekend

We willen de presentaties kort houden om het gesprek en de discussie de ruimte te geven. Dus heb je ervaringen met coworking plekken of andere broedplaatsen horen we dat graag.

Gratis, extern reserveren
vrijdag 12 okt 2018, 19.30
Expo