Creatieve Industrie

Conny Janssen ontmoet Maarten Vos

Choreograaf Conny Janssen over 25 jaar in het vak, inspiratiebronnen en de kracht van verbeelding.
woensdag 25 okt 2017, 20.00
wo 25 okt 2017, 20.00
IJ Zaal

Dutch Masters is een serie waarin we iedere maand succesvolle creatieven en ondernemers van Nederlandse bodem uitnodigen. Eerder waren onder andere Renny Ramakers, Joost Swarte, Erik Kessels en Guillaume Schmidt te gast. Deze maand is choreograaf Conny Janssen onze Dutch Master, bekend als oprichter van het toonaangevende moderne dansgezelschap Conny Janssen Danst, haar samenwerkingen met o.a. De Parade, De Kunsthal en Lowlands en vele uitverkochte voorstellingen. Ze vertelt over de kracht van (interdisciplinaire) samenwerking, haar drijfveren en hoe ze 'de stad' als inspiratiebron gebruikt . Oja, ook nog dit. Iedere editie vragen we de Dutch Master om een Dutch Talent uit te nodigen. Deze keer is dat muzikant, producent en componist Maarten Vos.

Conny Janssen

Video art, live muziek, architectuur, dans; choreograaf en ondernemer Conny Janssen brengt uiteenlopende kunstdisciplines samen in haar geroemde voorstellingen. Haar werk staat bekend om de fysieke en theatrale kracht van de dansers en de verrassende diversiteit van haar voorstellingen, geïnspireerd op thema’s als de grote stad en menselijke relaties. Verbinding is de rode draad van haar oeuvre en uit al haar choreografieën spreekt mededogen voor de kwetsbare mens die in de chaos van het leven zoekt naar ankers. Met haar locatievoorstellingen aan de rafelranden van de stad heeft Janssen een reputatie opgebouwd door de specifieke architectuur van de gebouwen in te zetten.

Dit jaar zit ze 25 jaar in het vak als danser en als artistiek leider van haar gezelschap Conny Janssen Danst, gezien als één van de meest toonaangevende moderne dansgezelschappen van Nederland. Het jubileum wordt gevierd met o.a. een reprise van de succesvolle locatievoorstelling Mirror Mirror en een expositie in de Kunsthal in Rotterdam.

Maarten Vos

Muzikaal multitalent Maarten Vos heft graag grenzen tussen genres op. Als klassiek geschoolde cellist uit Utrecht stortte hij zich na het afronden van zijn studie aan het conservatorium en Asko Schoenberg’s Ligeti Academy op het combineren van eigentijdse klassieke muziek en live electronics. Hij staat bekend om zijn improvisaties met (custom-build) electronica en vooruitstrevende geluid, en maakten samen met Michel Banabila de muziek voor de voorstelling HOME van Conny Janssen en speelt deze live tijdens de voorstelling. Maarten was te zien/horen op festivals als PITCH, Intro The Great Wide Open, Motel Mozaïque, en podia in binnen-en buitenland. Daarnaast bundelt hij krachten met  visual artists als Hyde-Park, internationale ensembles en componisten als Kyteman en Julianna Barwick.

woensdag 25 okt 2017, 20.00
IJ Zaal
Deze 88 mensen waren aanwezig